Antena 3 CNN Economic Biz News Un nou MAXIM ISTORIC pentru cursul euro/leu. Vezi cotaţia BNR

Un nou MAXIM ISTORIC pentru cursul euro/leu. Vezi cotaţia BNR

Un nou MAXIM ISTORIC pentru cursul euro/leu. Vezi cotaţia BNR
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iul 2012   •   13:23
Cursul de referinţă a continuat să crească şi a ajuns la 4,4796 lei/euro. Cursul a atins astfel un nou maxim istoric, în aşteptarea votului de vineri pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, 

Cursul este cu 0,81 bani peste nivelul de miercuri, când a fost înregistrat precedentul record, de 4,4715 lei/euro.

Deprecierea leului în raport cu euro a influenţat şi paritatea oficială leu/franc elveţian, care a urcat cu 0,43 bani, de la 3,7236 lei/franc la 3,7279 lei/franc, şi a atins un nou maxim al ultimelor zece luni.

Leul s-a depreciat joi şi în raport cu dolarul, astfel că rata de referinţă pentru dolar a avansat cu 2,85 bani, la 3,5827 lei/dolar, de la nivelul din ziua precedentă, de 3,5542 lei/dolar. Un curs oficial mai mare decât cel de joi a fost atins pe 5 iunie, când dolarul a fost la 3,5918 lei.

"Nu cred că cursul este afectat acum de ceea ce se întâmplă azi în Parlament, pentru că se ştia deja de ieri că doar se va citi cererea USL şi votul va fi abia vineri. Acum volumele sunt mici şi ordinele au dus cursul peste 4,48 lei/euro. Probabil că BNR nu vrea să intervină mai mult şi păstrează o atitudine precaută. Având în vedere că volumele de tranzacţionare sunt foarte reduse, băncii centrale i-ar fi foarte uşor să intervină şi să oprească deprecierea, însă nu vrea. Probabil că vede că şi zlotul şi forintul se depreciază şi atunci lasă leul să se deprecieze uşor, pentru că nu te poţi opune curentului. Nu cred că putem vorbi de retrageri de capitaluri străine, ci mai degrabă de unii jucători care ştiu că tensiunile politice nu fac bine monedelor naţionale şi atunci iau poziţii de câteva zile în care mizează pe deprecierea leului şi apoi le închid", a afirmat un dealer, citat de Mediafax.







 

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close