Antena 3 CNN Economic Biz News Un popor resemnat. Aproape 90% dintre români sunt nemulţumiţi de economia naţională

Un popor resemnat. Aproape 90% dintre români sunt nemulţumiţi de economia naţională

Un popor resemnat. Aproape 90% dintre români sunt nemulţumiţi de economia naţională
Sursa foto: Foto: cliffkule.com
23 Dec 2011   •   07:20

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni în privinţa economiei naţionale, 9 din 10 considerând că situaţia este una dificilă. Cei mai pesimişti sunt, de departe, grecii. 99 % din populaţie nu mai speră revenirea economiei naţionale.

89 % dintre români sunt nemulţumiţi de situaţia economică şi de nivelul de trai. Totuşi, suntem mai optimişti decât grecii, spaniolii, bulgarii şi italienii.

La polul opus, cu încredere în economia naţională, sunt suedezii. Doar 14 % dintre ei cred că incertitudinea financiară va continua. Sunt urmaţi de luxemburghezi cu 15 % şi de germani, cu 20 %.

Revenind la români, nemulţumirea este accentuată de şomajul ridicat, inflaţia, problemele din sistemul de sănătate, pensiile mici şi criminalitatea crescută.

Peste 70% din conaţionali consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. Un procent destul de ridicat faţă de media europeană, de doar 58 %. În schimb, doar 12% din români consideră că evoluţia ţării este una bună.

Românii se numără şi printre europenii cu cel mai scăzut nivel de încredere în Legislativ. Doar 9% Este cea mai redusă din UE, unde media este de 27%.

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close