Antena 3 CNN Economic Biz News Unde se angajează absolvenţii de facultate în criză?

Unde se angajează absolvenţii de facultate în criză?

Unde se angajează absolvenţii de facultate în criză?
Sursa foto: angajati
01 Apr 2009   •   10:53

În România vor fi, până la fiŹnalul anului, 800.000 de şomeri, potrivit estimărilor oficiale. Li se vor adăuga, însă, zeci de mii de absolvenţi pentru care piaţa muncii nu va avea loc, scrie Capital.

Majoritatea studenţilor se află acum în tulimul an de facultate şi sunt sau nu pregătiţi pentru a-şi începe o carieră pe baza studiiloe de economie, umaniste sau juridice, specializări care constituiau un avantaj în CV până mai ieri.
?Tinerii aflaţi la primul job sunt primii care vor fi concediaţi şi ultimii care vor fi anŹgajaţi?, avertizează Ioana Iordache, CEO al grupului Leo Burnett, citată de revistă.

?Am mari emoţii pentru viitoarea promoţie. Chiar dacă sunt mulţi care au lucrat încă din anul I, e vorba de slujbe sub nivelul lor de competenţe, care nu vor avea prea mare greutate în CV?, spune Mihaela Constantinescu, şefa catedrei de Studii Europene din cadrul Universităţii Bucureşti.

Ce pot face anul acesta absolvenţii? Să se implice în cât mai multe activităţi extraşcolare, care, mai târziu, vor constitui un atu în CV.

?Eu, unul, nu am observat să îşi dea interesul mai mult ca altădată?, spune Alexandru Țiclea, rectorul Universităţii Ecologice, pentru Capital. Ţiclea e de părere că absolvenţii sunt ?într-o continuă delăsare?.

Aproape 260.000 de studenţi au absolvit, anul trecut, facultăţi de stat sau private. După unele estimări, 40% şi-au găsit joburi. În 2009, numărul absolvenţilor va fi mai mic, dar de vor angaja cel mult 10%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: absolventi locuri de munca
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close