Ungaria, noua Grecie. Autorităţile de la Budapesta se plâng că nu mai au bani de salarii

03 Iun 2010   •   20:03
Ungaria, noua Grecie. Autorităţile de la Budapesta se plâng că nu mai au bani de salarii grecia

Economia Ungariei este într-o situaţie mai gravă decât a prevăzut noul guvern, format de partidul Fidesz, prin urmare ţara are "şanse foarte mici" de a evita soarta Greciei, spune vicepreşedintele formaţiunii politice, Lajos Kósa, potrivit cotidianului Portfolio.

Astfel, guvernul va trebui să pună a un plan de măsuri pe termen scurt, de până la doi ani, a spus Kósa.
Partidul de centru-dreapta Fidesz a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria cu o majoritate de două treimi în legislativ. Fracţiunea politică a declarat, în ultimele luni, că bugetul pentru 2010 este construit pe fundamente false, iar deficitul bugetar de 3,8% stabilit cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană nu e unul realist.

"Se pare că scopul nostru actual este să nu intrăm în incapacitate de plată; există o şansă mică de a evita soarta Greciei, deoarece situaţia este mult mai gravă decât credeam", spune Kósa.

Există un sector administrativ în care nu sunt bani de salarii pentru plata salariilor în iunie, a mai spus acesta.
"Acum că se scufundă corabia trebuie să luăm măsuri imediate cu orice preţ. Nu putem implementa măsuri anticriză generale, politicile economice trebuie să se bazeze pe fundamente în întregime noi", a încheiat vicepreseditele.

Antena3.ro

Parteneri
x close