Antena 3 CNN Economic Biz News Unii bugetari şi pensionari nu şi-au primit majorarea de 15%, promisă de Boc

Unii bugetari şi pensionari nu şi-au primit majorarea de 15%, promisă de Boc

Unii bugetari şi pensionari nu şi-au primit majorarea de 15%, promisă de Boc
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2011   •   09:52

Una spunem, alta facem! Măririle de pensii şi salarii promise de Guvern sunt, în realitate, mai mici decât în anunţurile oficialilor. În luna februarie, angajaţii de la stat ar fi trebuit să primească înapoi 15 procente după ce li s-a tăiat 25%. Au primit însă mai puţini bani. La fel şi pensionarii.

Surpriza a venit odată cu fluturaşul de salariu primit în februarie. Denisa, angajată într-un spital bucureştean nu a primit majorarea anunţată. Dumitru Gherdan, angajat la primăria generală are o mărire de salariu de 14 procente.  

În Timişoara, calculele au dat tot cu minus.

Şi pensionarii sunt dezamăgiţi. Pe cei care au fost încadraţi în grupele unu şi doi de muncă, premierul Emil Boc îi anunţase că primesc în plus între 72 şi 160 de lei. Lui Iosif Vlad, care a lucrat 20 de ani la combinatul siderurgic Hunedoara, încadrat în grupa unu nu primeşte nimic în plus nu i se măreşte pensia.

Doar cei care s-au pensionat până în 2008 primesc pensiile majorate. Cum e Valer Haţegan, fost coleg cu Iosif Vlad.

Şi dintre cei care au dreptul la mărire, 180 de mii nu primesc mărirea din februarie, ci de luna viitoare. Angajaţii Caselor de Pensii nu au apucat să verifice toate dosarele.

 

×
Subiecte în articol: salarii bugetari pensionari pensii
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close