Antena 3 CNN Economic Biz News Uniunea bancară europeană, la un pas de realitate? "Crearea euro în lipsa instrumentelor de control a fost cu siguranţă o eroare"

Uniunea bancară europeană, la un pas de realitate? "Crearea euro în lipsa instrumentelor de control a fost cu siguranţă o eroare"

Uniunea bancară europeană, la un pas de realitate? "Crearea euro în lipsa instrumentelor de control a fost cu siguranţă o eroare"
Sursa foto: Foto: afaceridevis.ro
11 Iun 2012   •   09:30

Şeful guvernului austriac, cancelarul social-democrat Werner Faymann, susţine crearea unei uniuni bancare europene, cu reguli stricte de control. Asta după ce Spania a cerut sprijin pentru bănci, iar zona euro a convenit să îi acorde până la 100 de miliarde de euro.

"Crearea euro în lipsa instrumentelor necesare de control a fost cu siguranţă o eroare. Statele Unite au o datorie mult mai mare decât cea a Europei, dar dispun de instrumentele necesare pentru administrarea ei", a precizat Faymann. citat AFP.

Potrivit cancelarul, procesul va fi cu siguranţă îndelungat dar la capătul său va exista o uniune bancară. Faymann aşteaptă ca la summitul UE din 28-29 iunie să se stabilească primele măsuri ale unui program de creştere economică, care să funcţioneze în paralel cu Pactul de austeritate bugetară.

"Trebuie stabilite măsuri eficace de stimulare a creşterii economice, iar fondurile europene care nu au fost accesate să fie investite în programe care să ducă la crearea de locuri de muncă", a menţionat oficialul austriac.

 


 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close