Antena 3 CNN Economic Biz News UPDATE: Pensiile, salariile şi soarta TVA, discutate la Guvern cu reprezentanţii FMI

UPDATE: Pensiile, salariile şi soarta TVA, discutate la Guvern cu reprezentanţii FMI

UPDATE: Pensiile, salariile şi soarta TVA, discutate la Guvern cu reprezentanţii FMI
de O.P.    |    02 Dec 2014   •   12:30
UPDATE 12:30: Reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene au sosit marți dimineață la Palatul Victoria pentru primele discuții cu premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.
Misiunea comună de experți ai FMI și CE se va afla la București până pe 10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015.


UPDATE 12:00
- Soarta pensiilor şi a salariilor se discută chiar acum la guvern cu delegaţia FMI. De asemenea, taxele pentru anul viitor şi menţinerea cotei unice de impozitare.  
 
Executivul a promis mai multe măsuri pentru care are nevoie de acordul partenerilor internaţionali. Ministrul de Finanţe şi ministrul delegat ptre Energie participă la negocieri.


Premierul Victor Ponta se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii FMI pentru a discuta despre bugetul pe 2015. Delegaţia va sta în România până pe 10 decembrie atunci când Guvernul va trimite bugetul către Parlament.

Executivul va negocia cu experţii FMI şi cei ai Comisiei Europene un deficit 2 - 2,1% din PIB pentru co-finanţări, dar şi un plus de 0,3% din PIB pentru armată, în condiţiile conflictului din Ucraina.

Victor Ponta le-a cerut încă de acum două săptămâni tuturor miniştrilor să pregătească bugetul pe 2015 până la sosirea delegaţiei Comisiei Europene, FMI şi Băncii Mondiale în România.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close