Antena 3 CNN Economic Biz News Va ajunge România în situaţia Ciprului? "Nu vreau să fiu într-o situaţie penibilă", reacţia Guvernatorului României

Va ajunge România în situaţia Ciprului? "Nu vreau să fiu într-o situaţie penibilă", reacţia Guvernatorului României

Va ajunge România în situaţia Ciprului? "Nu vreau să fiu într-o situaţie penibilă", reacţia Guvernatorului României
de O.P.    |    29 Mar 2013   •   06:04

România nu va ajunge în situaţia Ciprului, dă asigurări Banca Naţională.  Vestea bună e că există diferenţe mari între premisele crizei cipriote şi ce se întâmplă acum în ţara noastră. În plus, România nu este un paradis fiscal, cum este cazul ciprioţilor, care tranzacţioneză frecvent sume importante de bani, mai spune Isărescu.

Guvernatorul BNR a arătat că suma de că 100.000 de euro, garantată pentru un deponent la o bancă, este prea mare pentru o ţară ca România.

MUGUR ISARESCU, guvernator BNR: "Noi nu avem asa ceva. Nu avem paradis fiscal in Romania. Pentru cei care au peste o suta de mii de euro n-am sfaturi pentru ca nu vreau sa ma pun in situatie penibila sa dau sfaturi unui om bogat".

Contrar sfaturilor specialiştilor financiari, unii clienţi de la bănci cipriote care au filiale in România, au mutat deja în ultimele zile depozitele la alte instituţii de credit.




×
Subiecte în articol: criza economica cipru alegeri Cipru
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close