Antena 3 Economic Biz News Valeriu Tabără: Dacă vremea era ploioasă, recolta nu ar mai fi fost aşa de bună

Valeriu Tabără: Dacă vremea era ploioasă, recolta nu ar mai fi fost aşa de bună

de G.S.    |    02 Oct 2011   •   18:05
Valeriu Tabără: Dacă vremea era ploioasă, recolta nu ar mai fi fost aşa de bună
Sursa foto: Foto: INTACT Images
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat duminică, la Târgul de toamnă din localitatea Răcăşdia, Caraş Severin, că în cazul în care vremea ar fi fost ploioasă, recolta nu ar mai fi fost aşa de bună, conform Agerpres.

„Ar trebui să vă uitaţi în statisticile meteorologice ale României şi veţi constata că această perioadă, sfârşit de august şi luna septembrie, este de obicei mai secetoasă. Dacă am fi avut ploi, în perioada de recoltare, nu am fi avut nici atâta producţie şi nici de calitate nu ar fi fost”, a declarat Tabără.

Ministrul a adăugat că producţia de struguri este una dintre cele mai bune producţii din ultimii 50 de ani. „Am fi avut pierderi imense şi o cu totul altă calitate”, a completat Tabără.

Oficialul a dat ca exemplu şi producţia de rapiţă, oferită şi la târg, pentru primăvară.

În acest an, în România au fost peste 10.000 de hectare cu rapiţă, ceea ce poate reprezenta o alternativă, o soluţie pentru agricultori, având în vedere că pot obţine peste 3.000 de kilograme la hectar.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close