Antena 3 CNN Economic Biz News Vânzările de autoturisme din China, în creştere: Ar putea ajunge la 17 milioane de unităţi în 2010

Vânzările de autoturisme din China, în creştere: Ar putea ajunge la 17 milioane de unităţi în 2010

Vânzările de autoturisme din China, în creştere: Ar putea ajunge la 17 milioane de unităţi în 2010
Sursa foto: Foto: time.com
24 Oct 2010   •   18:07

Pieţele occidentale au început să piardă teren în faţa Chinei, unde vânzările de autoturisme noi urmează să ajungă la 17 milioane de unităţi în acest an şi 19 milioane în 2011, au anunţat reprezentanţii General Motors, citaţi de Wall Street Journal.

Potrivit directorului general al Daimler, Dieter Zetsche, populaţia chineză va deveni cel mai mare client al Mercedes Benz, în următorii trei-cinci ani. De asemenea, Audi, divizie a Volkswagen, estimează că va vinde mai mult în China decât în Germania, în cursul anului care urmează.

Un alt oficial GM, Kevin Wale, consideră că piaţa auto din China va oferi un potenţial "uriaş" de creştere a vânzărilor. Wale estimează că piaţa auto chineză, care a devenit în 2009 cea mai mare din lume, îşi va păstra acest statut în următorii ani.

Potrivit estimărilor realizate de GM, în acest an vor fi vândute 17 milioane de maşini noi, iar anul care urmează, 19 milioane. În 2009, pe piaţa chineză s-au vândut 13,7 milioane de unităţi, înregistrând o creştere cu 50% şi depăşind-o pe cea americană.

Anul trecut, în UE s-au înmatriculat 13,2 milioane de autoturisme noi. În primele nouă luni din acest an s-au înmatriculat 10,2 milioane de unităţi.

×
Subiecte în articol: China masini piata General Motors
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close