Antena 3 CNN Economic Biz News Vânzările de electronice şi electrocasnice, în scădere cu 20% faţă de anul trecut

Vânzările de electronice şi electrocasnice, în scădere cu 20% faţă de anul trecut

Vânzările de electronice şi electrocasnice, în scădere cu 20% faţă de anul trecut
Sursa foto: Foto: cumparaturi-in-germania.com
15 Noi 2010   •   21:13

Este cel mai slab an pentru piaţa electronicelor şi electrocasnicelor. Magazinele au vândut cu 20% mai puţin ca anul trecut. Românii cumpără numai produse de strictă necesitate şi vânează promoţiile. S-au vândut însă, peste aşteptări, aparatele foto.

Comercianţii spun că cel mai greu se vând electrocasnicele mari pentru că au un preţ ridicat, dar şi unele electronicele scumpe. Totuşi, românii nu renunţă la aparatele care le uşurează munca.

Cumpără în continuare maşini de spălat, fiare de călcat şi aspiratoare. Anul acesta a fost un an foarte bun pentru aparatele foto. Comercianţii au lăsat mult din preţ. Astfel că un aparat de fotografiat se vinde chiar şi cu 250 de lei. Dar ca să atragă mai mulţi clienţi, magazinele sunt pline de oferte. Reducerile pot ajunge chiar şi la 50%.

În magazinele de electrocasnic se simte criza. În primele nouă luni au vândut de numai 842 de milioane de euro. Cu 175 de milioane de euro mai puţin decât anul trecut. Oamenii au cumpărat obiecte mari, frigidere, maşini de spălat numai dacă aveau mare nevoie. Şi-au pândit ofertele.

Vânzările de electronice şi electrocasnice, în scădere cu 20% faţă de anul trecut
Vânzările electrocasnicelor mici au scăzut cu patru procente faţă de anul trecut. Românii au preferat fierul de călcat sau aspiratorul ieftin şi au tăiat de exemplu robotul de bucătărie. Cu aşa scăderi s-au accentuat promoţiile.

Electronicele au înregistrat o scădere de numai două procente faţă de 2009. Asta pentru că s-au vândut bine televizoarele, de regulă LCD de dimensiune medie.

Oamenii din industire se aşteaptă ca anul viitor să crească uşor vînzările. Toţi ştiu că orice creştere va fi prea puţin pentru a atinge recordul din 2008: încasări de 2,5 miliarde de euro.

 

×
Subiecte în articol: electronice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close