Antena 3 CNN Economic Biz News Venezuela anunţă raţionalizarea energiei la nivel naţional

Venezuela anunţă raţionalizarea energiei la nivel naţional

Venezuela anunţă raţionalizarea energiei la nivel naţional
Sursa foto: baraj
13 Ian 2010   •   22:08

Guvernul din Venezuela impus tăieri ale livrărilor de energie de patru ore la interval de două zile în toate ţara pentru a combate criza de energie. Preşedintele Hugo Chavez a precizat că raţionalizarea este necesară pentru a preveni ca nivelul apei de la barajul Guri ? cel mai important element al sistemului energetic al Venezuelei- să ajungă la un minim critic ce ar duce la o criză gravă pe scară largă.
Seceta a redus nivelul apei din baraj, ce alimentează trei hidrocentrale care livrează 73 procente din electricitatea Venezuelei.
Opririle de curent vor începe miercuri în Caracas, arăta Javier Alvarado, preşedintele reţelei electrice din capitală.
Oficialii guvernamentali impuseseră deja unele reduceri pentru a se ajuta statul să treavă de sezonul secetos până în mai, când este aşteptată revenirea ploilor.
Recent a fost redus programul de livrare a electricităţii pentru magazine şi a cerut mediului de afaceri şi marilor complexe rezidenţiale să reducă consumul cu20 procente sau altfel vor primi amenzi.
De asemenea, guvernul a închis parţial fabricile de aluminiu şi oţel. În plus, preşedintele a anunţat săptămâna trecută un program mai scurt de lucru pentru bugetari - de la 8 la 13.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela Hugo Chavez energie electrică
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close