Antena 3 CNN Economic Biz News Veste proastă de la FMI. Economia mondială şi zona euro, vizate de anunţ

Veste proastă de la FMI. Economia mondială şi zona euro, vizate de anunţ

Veste proastă de la FMI. Economia mondială şi zona euro, vizate de anunţ
Sursa foto: Foto: www.silkespeaks.com
12 Apr 2013   •   13:04
Reprezentanţii FMI au înrăutăţit estimarea privind creşterea economiei SUA în acest an de la 2% la 1,7%. În ceea ce priveşte economia mondială, estimarea creşterii a fost diminuată de la 3,5% la 3,4%. Pentru zona euro, FMI a menţinut prognoza din ianuarie, privind o contracţie de 0,2%, relatează Bloomberg.

Potrivit raportului FMI, măsurile de austeritate fiscală din Statele Unite intrate în vigoare în martie vor limita temporar consumul.

În zona euro, incertitudinile generate de impasul politic din Italia se adaugă dificultăţilor liderilor europeni în combaterea crizei datoriilor, afirmă Fondul.

"Drumul recuperării din economiile avansate rămâne dificil. Trendul slab al economiei la sfârşitul anului trecut şi începutul lent din 2013 evidenţiază că persistă încă piedici majore", se arată în documentul FMI.

Raportul mai precizează că cele mai mare două ameninţări la adresa economiei mondiale - dezmembrarea zonei euro şi o reducere majoră a cheltuielilor în SUA - au fost "dezamorsate cu succes" în ultimele şase luni.




 

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close