Eurostat a anunțat că la sfârșitul trimestrului II din 2014, România a înregistrat cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană. Ţara noastră se situează pe primul loc în U.E în luna august 2014 privind scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, asta după ce în luna iulie se situase pe locul al doilea, scrie incomemagazine.ro.

În luna august 2014 volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere de 0,6% faţă de luna precedentă. În luna iulie 2014 România s-a situat tot pe primul loc în Uniunea Europeană şi în ceea ce privește reducerea locurilor de muncă. Datele nu fac cinste ţării nostre. Situaţia este însă şi mai dramatică atunci când vorbim de vânzarea carburanților care în luna august 2014 a scăzut cu 3,2% faţă de luna precedentă a acestui an şi cu 7,3% faţă de luna august din anul precedent.

Principalul indicator privind puterea de cumpărare a populației îl reprezintă volumul cifrei de afaceri a comerțului cu amănuntul. Scăderea volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a avut loc din cauza supraimpozitelor din mediului de afaceri şi a tăierii investițiilor.