Antena 3 CNN Economic Biz News Vestea care a provocat o UNDĂ de ŞOC în întreaga lume. Ce s-a întâmplat cu una din marile puteri

Vestea care a provocat o UNDĂ de ŞOC în întreaga lume. Ce s-a întâmplat cu una din marile puteri

Vestea care a provocat o UNDĂ de ŞOC în întreaga lume. Ce s-a întâmplat cu una din marile puteri
de O.P.    |    10 Iul 2013   •   13:10

In luna iunie, exporturile Chinei s-au redus cu 3,1%, comparativ cu perioada similara a anului trecu, iar importurile – cu 0,7%, informeaza Wall Street Journal, citand statisticile oficiale publicate de guvernul de la Beijing.

La randul ei, agentia Bloomberg noteaza ca evolutia indicilor s-a deparat substantial de asteptarile expertilor, care au anticipat o crestere a exporturilor cu 3,7% in intervalul de referinta.

Or, explica analistii, aceasta distantare de prognoza pietei constituie o dovada in plus a fragilitatii cererii externe ca principala locomotiva de dezvoltare a economiei Chinei, numarul doi mondial.

„Indicii de export au fost, pur si simplu, umflati artificial, iar acum a venit nota de plata”, a declarat pentru FT economistul bancii Societe Generale, Wey Yao. "In acelasi timp este foarte adevarat si faptul ca cererea din afara pentru produse chinezesti scade si, prin urmare, autoritatile tarii ar trebui sa se gandeasca la o politica de curs. Yanul este supraevaluat si nu exista nici in indoiala in aceasta privinta”, a subliniat expertul, citat de www.incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: exporturi
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close