Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare

Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare

Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare
Sursa foto: adriean videanu
08 Iul 2009   •   00:34

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat la Forumul Economic Italia-România că impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului.


"Şi Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care să nu aibă primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei".

Acesta a adresat participanţilor la forum o invitaţie la elaborarea unui cadru legal cât mai eficace pentru ceea ce înseamna stimularea economiei.

"De ce să avem 500 şi ceva de taxe şi impozite în condiţiile în care doar nouă taxe aduc 92% din bugetul consolidat al statului", a mai spus Videanu, citat de Newsin.

În opinia ministrului economiei, cea mai importantă resursă pe care România o are la dispoziţie este economia subterană.

"Nu cred că majorarea taxelor este soluţia pentru majorarea venitului consolidat. Cred că soluţia este lărgirea bazei de impozitare a economiei subterane, care într-un an şi jumătate a crescut de la 23% la 33% în momentul de faţă", a completat Ministrul Economiei.

El a mai spus că lipsa de lichiditate în economie poate duce la apariţia unui nou pericol, şi anume blocajul financiar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close