Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei

Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei

Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei
Sursa foto: taxe si impozite
04 Mai 2010   •   08:05

Majorarea taxelor ar fi o eroare şi o măsură prociclică care nu ar ajuta la relansarea economiei, a afirmat ministrul Economiei, Adriean Videanu, înainte de întâlnirea cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) din echipa de evaluare a acordului stand-by.
"Din punctul meu de vedere ar fi o eroare majorarea taxelor, ar fi o măsură prociclică, care nu ar ajuta la relansarea economică. Din contră, ar stopa relansarea economică, iar în ceea ce priveşte cota unică ştiţi dintotdeauna punctul meu de vedere, ca iniţiator", a spus Videanu înainte discuţiilor cu reprezentanţii FMI.

Ministrul Economiei a venit luni la Ministerul Finanţelor pentru a discuta cu echipa de experţi ai Fondului, condusă de Jeffrey Franks, despre evoluţia companiilor monitorizate de către instituţia financiară internaţională.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului încheiat cu România s-a aflat şi vineri la sediul Ministerului Finanţelor pentru a discuta despre evoluţia pierderilor companiilor deţinute de stat.

Videanu a precizat că Ministerul Economiei are în portofoliu trei companii monitorizate de către FMI, respectiv Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica şi Elcen Bucureşti, care s-au încadrat în criteriile de performanţă negociate pentru primul trimestru al acestui an.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Guvernul are intenţia de a desfiinţa cota unică de impozitare introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% şi de a dubla valoarea taxelor şi impozitelor locale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu taxe si impozite
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close