Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu: Nu am vorbit niciodată oficial despre modificarea unei taxe (VIDEO)

Videanu: Nu am vorbit niciodată oficial despre modificarea unei taxe (VIDEO)

Videanu: Nu am vorbit niciodată oficial despre modificarea unei taxe (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Iul 2010   •   21:52

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri seară, la emisiunea "Ştirea Zilei", că nu a făcut niciodată afirmaţii oficiale referitoare la majorarea sau reducerea unei taxe. Videanu susţine că, în interiorul Partidului Democrat Liberal se fac, însă, diverse analize. Ministrul Economiei a mai precizat că piaţa de capital va fi unul dintre motoarele relansării economice a României.

"Eu cred că alături de reducerea cheltuielilor bugetare va trebui să venim cu acele măsuri de stimulare a creşterii economice. Nu cred că România are o altă şansă să dea pensii decente, să dea salarii decente, decât dacă îşi reia relansarea economică. De aceea, în interiorul PDL se fac tot felul de analize. Pe ceea ce înseamnă seturile de politici fiscale, analizăm ce ar însemna majorarea unei taxe, reducerea unei taxe. Din punct de vedere oficial, niciodată nu am făcut aceste declaraţii legat de majorarea sau reducerea unei taxe, pentru că ar fi fost incorect", a declarat Adriean Videanu.



Ministrul Economiei a vorbit şi despre măsurile de relansare economică pe care Guvernul încearcă să le aplice. Urmând exemplul Poloniei, susţine Videanu, România încearcă să construiască o piaţă de capital, care va reprezenta unul dintre motoarele relansării economice.

"Cea mai bună măsură luată de un stat membru al Uniunii Europene este Polonia. Şi este piaţa de capital. Ce a făcut Polonia? În ciuda opiniei tuturor specialiştilor europeni de regulă, care au spus că nu este un moment optim de privatizare, suntem în criză, de ce să vindem în momentul de faţă participaţii... Polonia a scos participaţii minoritare la cele mai importante cinci companii naţionale, a stârnit interesul fondurilor de investiţii, investiţii de portofoliu, iar acest lucru a determinat o dezvoltare a pieţei de capital extraordinară în Polonia", a spus Videanu.

"Economia poloneză, astăzi, se finanţează atât prin sistemul bancar, cât şi prin piaţa de capital, care este un lucru extraordinar de important. Ceea ce facem şi noi în momentul de faţă, pregătim companiile", a mai spus Videanu.

Vedeţi înregistrările emisiunii Ştirea Zilei

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Antena3.ro



×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close