Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu refuză să răspundă la convocarea parlamentului

Videanu refuză să răspundă la convocarea parlamentului

Videanu refuză să răspundă la convocarea parlamentului
Sursa foto: adriean videanu
20 Mai 2009   •   14:34

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, îi lasă pe parlamentari să aştepte de trei luni o audiere convocată de aceştia. Astfel, liberalii din comisia de industrii a camerei deputaţilor aştepatau ca ministrul să explice cum a crescut preţul păcurii şi cum au fost atribuite contractele de furnizare de gaze în timpul situaţiei de urgenţă din iarnă. Adriean Videanu a refuzat să vină pe motiv că temele de discuţie sunt ?prostii?.
Cu toate că miniştrii sunt obligaţi prin lege să vină la convocarea parlamentului, ministrul PDL a promis că va da curs invitaţiei ?atunci când agenda i-o va permite?, scrie Cotidianul.
Parlamentarii cred că atunci când s-a declarat starea de urgenţă şi au fost făcute contracte prin încredinţare directă, acestea au avut un caracter total netransparent şi neconcurenţial, încurajându-se astfel ?impunerea unor preţuri speculative, preţul păcurii crescând cu circa 20% din prima zi în care a fost luată decizia?, se arată în scrisoarea adresată săptămâna trecută Biroului Permanent al Camerei, în care se solicita deblocarea situaţiei de la comisie.
Videanu refuză a da explicaţii, pe motiv că acestea sunt ?idioţenii?.
În plus, susţine că ar fi trimis o scrisoare de răspuns. Contractele de cumpărare a păcurei au fost făcute cu Petrom şi Master Chem Oil, cea din urmă fiind implicată într-un proces penal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close