Antena 3 Economic Biz News Videanu: România a încheiat primul acord cu Gazprom de după 1989

Videanu: România a încheiat primul acord cu Gazprom de după 1989

01 Iun 2009   •   16:07
Videanu: România a încheiat primul acord cu Gazprom de după 1989
Sursa foto: Adriean Videanu

România a încheiat primul acord de colaborare cu compania rusă Gazprom de după 1989, a anunţat ministrul Economiei, Adriean Videanu. Acordul care prevede înfiinţarea în România a unei firme mixte pentru depozitarea şi valorificarea gazelor va duce la evitarea unei eventuale crize a gazelor.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a declarat că înţelegerea reprezintă un pas important în privinţa colaborării dintre cele două societăţi. Potrivit acestuia, prin încheierea acordului de colaborare va putea fi evitată o eventuală criză a gazelor, astfel încât populaţia să nu aibă de suferit.

Acordul de colaborare dintre Romgaz şi Gazprom prevede inclusiv înfiinţarea unei firme mixte pentru depozitarea şi valorificarea gazelor. Potrivit ministrului Adriean Videanu, înfiinţarea acestei firme vizează construcţia, în România, atât a mai multor depozite de înmagazinare a gazelor, cât şi a unor termocentrale.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close