Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu: Transgaz, invitată de Gazprom să participe la proiectul South Stream

Videanu: Transgaz, invitată de Gazprom să participe la proiectul South Stream

Videanu: Transgaz, invitată de Gazprom să participe la proiectul South Stream
18 Feb 2010   •   11:46

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că Transgaz a fost invitată de Gazprom să participe la proiectul South Stream.

"Ştiu că Transgaz a fost invitat din acest punct de vedere (în South Stream - n.r.). Romgaz nu poate să facă parte", a spus Videanu, citat de Mediafax. El a făcut această declaraţie după ce a fost întrebat dacă Romgaz a fost invitat în South Stream.

Miercuri seară, grupul rus Gazprom a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că România şi-a confirmat interesul cu privire la participare la proiectul South Stream.

"Partea română şi-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream şi a furnizat delegaţiei ruse (care a vizitat miercuri Capitala - n.r.) date solicitate anterior pentru pregătirea studiului de fezabilitate al unei posibile rute de tranzit a gazoductului pe teritoriul românesc", se arată în comunicatul citat de sursa precizată.

Proiectul South Stream vizează construiera unei conducte de gaze naturale din Rusia către Italia şi Austria, prin tranzitarea Mării Negre între ţărmul rus şi Bulgaria, unde se va ramifica către nord-vest, spre Austria, şi către sud, spre Grecia şi Italia.

Principalii investitori în acest proiect sunt grupul rus Gazprom şi cel italian Eni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close