Antena 3 CNN Economic Biz News Viorel Popa, apropiatul lui Videanu, director adjunct la Privatizare după şase luni de activitate

Viorel Popa, apropiatul lui Videanu, director adjunct la Privatizare după şase luni de activitate

Viorel Popa, apropiatul lui Videanu, director adjunct la Privatizare după şase luni de activitate
Sursa foto: videanu
29 Apr 2010   •   13:38

Viorel Popa a venit încă din august 2009 în minister şi în mai puţin o jumătate de an a fost avansat. Şi nu oriunde. La Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, scrie Jurnalul Naţional în ediţia de joi.
Viorel Popa a fost numit director adjunct în cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, scrie Jurnalul Naţional. Oficiul este divizia care se ocupă de administrarea societăţilor din energie şi industrie la care statul este acţionar prin Ministerul Economiei. Nominalizarea sa în acest post vine la doar o săptămână de la anunţul lui Adriean Videanu potrivit căruia Ministerul Economiei vinde pachete minoritare de acţiuni la companiile energetice, pentru a înfiinţa Fondul Român de Investiţii. Şi este vorba de mulţi bani la mijloc, valoarea acţiunilor fiind estimată la peste un miliard de euro.

Personaj controversat, Viorel Popa nu este o figură nouă în minister, fiind "asistent consilier" la Cabinetul ministrului Videanu încă din august 2009.

În 2005 el a ajuns în funcţia de director adjunct la Administraţia Cimitirelor din Primăria Capitalei dar a plecat de acolo în 2008, după ce Sorin Oprescu a devenit primar general.

Preot de meserie, Viorel Popa a avut, în acelaşi timp, şi parohie în Spania. La scurt timp însă, au apărut acuzaţii de deturnări de fonduri.

Deşi nu are venituri prea mari, adjunctul de la privatizări nu o duce rău, conform declaraţiei de avere. Are patru terenuri, cinci case, bijuterii în valoare de 10.000 de euro şi obiecte de artă şi de cult de 20.000 de euro. Anul trecut, tocmai ce a deschis un depozit la o bancă, unde ţine 70.000 de euro.

Ziariştii de la Jurnalul Naţional scriu că angajaţii de la Ministerul Economiei se plâng că Adriean Videanu şi-a adus gaşca în minister.

Antena3

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu minister
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close