Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: 26 mai, termenul limită de aprobare în Guvern a scrisorii către FMI

Vlădescu: 26 mai, termenul limită de aprobare în Guvern a scrisorii către FMI

Vlădescu: 26 mai, termenul limită de aprobare în Guvern a scrisorii către FMI
18 Mai 2010   •   23:05

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a anunţat, marţi, că scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI) trebuie aprobată de Guvernul României până miercurea viitoare, astfel încât să poată fi avizată şi de board-ul Fondului, la finalul lunii iunie.

"Miercurea viitoare (n.r. 26 mai) este termenul limită de aprobare în Guvern a scrisorii pentru ca aceasta să intre în aprobarea FMI de la finele lunii iunie", a declarat Vlădescu pentru Mediafax.

Anterior, Sebastian Vlădescu a declarat că, la întâlnirea cu reprezentanţii patronatelor, aceştia au anunţat că vor veni cu o nouă propunere de scrisoare.

"Am discutat diverse propuneri. Nu sunt modificări solide faţă de forma scrisorii pe care am prezentat-o", a spus Vlădescu după întâlnire.

O misiune FMI s-a aflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 10 mai, pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic prevăzut în acordul stand-by semnat cu România. În urma acestei revizuiri, consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera următoarea tranşă din acord, de circa 850 milioane euro.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus, printre altele, reducerea salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în acest an.

Antena3.ro


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close