Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: Anul 2010 va fi un an de creştere

Vlădescu: Anul 2010 va fi un an de creştere

Vlădescu: Anul 2010 va fi un an de creştere
Sursa foto: sebastian vladescu
06 Ian 2010   •   03:50

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că "anul 2010 va fi un an de creştere", însă a subliniat că standardul de viaţă al românilor nu se va modifica.
"Anul 2010 va fi un an de creştere . În standardul de viaţă al cetăţeanului român se va observa prin menţinerea actualului standard, prin necoborârea sub un nivel, care suntem conştienţi că este scăzut în comparaţie cu cel european. În acelaşi timp, suntem conştienţi că a crescut mai repede în anii 2007 şi 2008 decât ar fi putut să susţină economia românească", a afirmat ministrul Finanţelor.

În 2007, România a înregistrat o creştere economică de 6%, în timp ce în 2008 PIB-ul a crescut în termeni reali cu 7,1%.

"Cetăţeanul nu e conştient. Şi nu poate fi întors din drum la un moment dat şi să i se spună: ai primit prea mult la un moment dat şi acum luăm înapoi. Facem un efort ca ceea ce s-a primit în avans să rămână acolo. Ceea ce înseamnă că cetăţeanul se bucură de un standard mai bun anticipat", a explicat Vlădescu.

El nu a făcut o estimare privind avansul pe care economia l-ar putea înregistra în 2010.

"În ceea ce priveşt efectul creşterii economice, el se va simţi într-o perioadă de timp rezonabilă, undeva către doi ani de zile, dar în nici un caz creşterile din anii 2005 sau 2006 nu vor mai fi posibile atât de repede. În 2010 omul va putea să spună: am un loc de muncă, am securitatea pentru mine şi pentru familia mea. Am un stat care începe să funcţioneze mai bine şi am un sector de infrastructură care începe să se creeze", a continuat Vlădescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close