Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu anunţă noi impozite: 16% pe drepturile de autor (VIDEO)

Vlădescu anunţă noi impozite: 16% pe drepturile de autor (VIDEO)

Vlădescu anunţă noi impozite: 16% pe drepturile de autor (VIDEO)
12 Mai 2010   •   10:21

Ministrul Finanţelor mai anunţă nişte impozite. Pe drepturile de autor, cu 16%. Iar dacă va da dreptate celor nemulţumiţi de reducerile salariale, Justiţia va trebui să îşi asume riscul intrării României în incapacitate de plată, susţine Sebastian Vlădescu.

Ministrul Finanţelor a explicat, într-un interviu acordat Ştirilor Pro TV, că metoda legală de reducere a salariilor bugetarilor şi pensiilor va fi ordonanţa de urgenţă.

"Calea legală de a reduce este exact calea prin care au fost mărite. Dacă un act normativ a putut să mărească salariile, un act normativ de aceeaşi putere legislativă va reduce salariile", a declarat Sebastian Vlădescu, citat de Gândul.

În cazul în care instanţele de judecată le-ar da dreptate celor care vor contesta diminuările salariale, Vlădescu spune că va trebui ca Justiţia să-şi asume riscul ca România să nu poată să-şi plătească pensiile şi salariile.

Referitor la problema concedierilor, Vlădescu a dezvăluit că cifra exactă a bugetarilor care îşi vor pierde în perioada următoare locurile de muncă nu a fost discutată cu FMI.

Jurnaliştii de la Gândul mai scriu că ministrul Finanţelor a anunţat şi lărgirea bazei de impozitare, prin impozitarea cu 16 procente a veniturilor din drepturi de autor, a veniturilor din activităţi bursiere, a dobânzii produse de depozitele bancare sau a persoanelor fizice autorizate.

Sebastian Vlădescu a spus că impozitarea va fi aplicată de la 1 iunie sau, cel târziu, de la 1 iulie 2010. El şi-a exprimat speranţa că TVA şi cota unică vor fi salvate.



Antena 3


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close