Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu, demis de la conducerea Fondului Proprietatea

Vlădescu, demis de la conducerea Fondului Proprietatea

Vlădescu, demis de la conducerea Fondului Proprietatea
Sursa foto: sebastian vladescu
22 Ian 2009   •   09:30

Sebastian Vlădescu a fost schimbat din funcţia de preşedinte al comisiei însărcinată cu selectarea administratorului Fondului Proprietatea. Măsura a venit cu doar o zi înainte de termenul limită la care se aşteptau oferte pentru a alege un administrator.
Joi, expiră termenul până la care companiile doritoare să participe la Faza I a selecţiei managerului de Fond îşi pot depune dosarele. În urmă cu două zile, nici o companie nu îşi arătase interesul de a manageria cele 4 miliarde de euro ale Fondului, la cât este evaluat.
Fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu a ocupat funcţia de şef al acestei comisii începând cu sfârşitul lunii martie a anului trecut.
În locul lui Vlădescu a fost numit Enache Jiru, fost preşedinte al Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor în guvernarea PSD. Enache Jiru a mai ocupat funcţia de director general al MKB Romexterra Fond de Pensii, scrie Evenimentul Zilei.
Decizia, semnată de premierul Emil Boc şi publicată în Monitorul Oficial, mai prevede înlocuirea membrilor comisiei Ioana Crenguţa Leaua cu Galina Narcisa Oprea şi a lui Cătălin Doica cu Dinu Marin. Bogdan Drăgoi şi Nicolae Cinteză au rămas în continuare membri ai comisiei de selectare a administratorului Fondului Proprietatea.
Fondul a fost creat pentru despăgubirea celor ale căror proprietăţi au fost confiscate în timpul regimului comunist.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fondul Proprietatea Sebastian Vladescu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close