Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: Nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment (VIDEO)

Vlădescu: Nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment (VIDEO)

Vlădescu: Nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment (VIDEO)
Sursa foto: vladescu
22 Feb 2010   •   14:51
CUM COMENTAŢI NOUA INTENŢIE A FINANŢELOR? AŞTEPTĂM OPINIILE VOASTRE.

Ministrul de Finanţe a revenit luni asupra declaraţiilor potrivit cărora sistemul de pensii din România ar trebui impozitat. El afirmase într-un interviu că în orice stat, pentru orice venit trebuie plătite taxe.

?Nu vreau să impozitez şi ştiu că nu se pot impozita pensiile, în afară de cele mari, care deja se impozitează. Să fie foarte clar, nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment. Există o impozitare a pensiilor mari şi numai aceea rămâne" a declarat Vlădescu, pentru Mediafax

Şi premierul Emil Boc a anunţat, de la Dâmboviţa, unde se afla pentru a inspecta un drum judeţean surpat, că nu s epune problema impozitării pensiilor.

?Niciodată nu am discutat în Guvern şi nici nu vom discuta posibilitatea de a impozita pensiile suplimentar. Există cadru legal în vigoare, nu se pune problema impozitării suplimentare. Era o chestiune pe care dânsul a analizat-o din perspectiva unei filosofii fiscale pe care nu am discutat-o până acum" a spus Emil Boc.



Pensiile din Romania ar putea fi impozitate. A spus-o chiar Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu care susţine că în orice stat civilizat, orice venit se taxează.

Într-un interviu publicat pe HotNews.ro, Vlădescu spune ?Aş vrea să devină dezbatere publică: trei milioane şi ceva de plătitori, 6 milioane de beneficiari. Spunem acum că am vrea o pensie care să reprezinte 45% din salariul mediu. Dar noi avem o fiscalitate totală de 30% din PIB. E foarte greu să-ţi închipui cum, având atât de puţini plătitori şi atâţia beneficiari şi o fiscalitate care este sub nivelul de 45%, ar putea cineva să-ţi plătească 45%?.

Ministrul declară că se gândeşte serios la un sistem foarte coerent de taxe si impozite, prin modernizarea întregului sistem.


Opoziţia acuză jecmănirea românilor

Liberalii şi social democraţii au taxat imediat propunerea ministrului finanţelor şi au afirmat că Guvernul încearcă să îi jecmănească pe români.

?E un guvern de dreapta, care doreşte să ia alocaţiile de la bandiţii de copii ai bandiţilor de bogaţi şi să impoziteze pensiile şi sub 1.000 de lei, de la bandiţii de pensionari. Dincolo de lucrurile astea, care deja au căpătat o alură halucinantă, eu cred că toate aceste semne ne arată pur şi simplu că Guvernul nu mai are bani şi că suntem în preajma riscului incapacităţii de plată, pentru că în momentul în care vedem că salariaţi numeroşi încasează mai puţini bani şi ni se povesteşte de fapt că au greşit contabilii, au greşit mii de contabili toţi în acelaşi sens? a declarat Crin Antonescu.

Şi sindicaliştii se declară împotriva impozitării pensiilor şi spun că măsura i-ar sărăci şi mai mult pe români.

Pe de altă parte, Ministrul de Interne, Vasile Blaga a declarat că nu ştie nimic de intenţia lui Vlădescu de a impozita pensiile şi că această iniţiativă nu a fost discutată în coaliţie.

Opiniile cititorilor

Intenţia Finanţelor a stârnit deja reacţii în rândul opiniei publice. Din comentariile venite pe site-ul Antena3.ro reiese faptul că majoritatea celor care ne-au scris nu sunt de acord cu această iniţiativă, mai mult, o consideră a fi o măsură profund greşită. Iată câteva opinii:

- Adi: Vladescu, Boc ,Basecu: De ce va chinuiti asa, incercati domnule cu cianura!

- Fencer: Tot asa, Vladescu ar putea impozita si economiile din banca si retragerile din depozit. MARE MAGARIE!

- Levy: Mama are o pensie nesimtita de 448lei, domnule ministru mama va roaga mult sa-i impozitati pensia. Mama vrea sa contribuie din pensia ei la bugetul tarii. Toata viata ei a fost obisnuita sa dea din banii ei la buget, si deja de 2 ani e pensionara si acum e suparata ca nu mai da nimic la buget. Deci domnule ministu luati cat mai repede masuri!

Aşteptăm în continuare comentariile voastre.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pensii ministrul finantelor
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close