Vlădescu: Unele sectoare sunt competitive prin evaziune

01 Iun 2010   •   01:33
Vlădescu: Unele sectoare sunt competitive prin evaziune sebastian vladescu

Combaterea evaziunii în domeniul muncii ar putea releva că unele sectoare nu sunt competitive şi nu pot rezista pe piaţă, apreciază ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
"În anumite sectoare, cu salariile ajustate în sus s-ar putea să vedem că nu suntem competitivi. În zona educaţiei împotriva evaziunii va trebui să începem să fim foarte activi pe piaţa muncii, să le explicăm angajaţilor că unele condiţii ale angajatorilor nu trebuie acceptate şi este bine să plăteşti contribuţii", a spus Vlădescu.

El consideră că nivelul redus de competitivitate al economiei româneşti a făcut ca îngrijorările faţă de situaţia din România să fie mai mari şi să impună ajustări.

"Avem un nivel de competitivtate redus. Este un ansamblu care ar trebui reglat şi niciodată nu a fost. Am amânat decizii sau am luat decizii eronate. Este al 11-lea ceas şi jumătate, iar criza internă şi cea externă ne obligă să luăm măsuri", a spus Vlădescu, citat de Mediafax.

El a reiterat că fără consumatori nu există evaziune, arătând că o bună parte din ceea ce se consumă nu doar de către pătura largă săracă ci şi de cei cu venituri peste medie nu aduce TVA la buget.

În opinia lui Vlădescu, combaterea evaziunii va avea succes dacă se promovează acţiuni la nivelul oamenilor.

"Trebuie să începem o acţiune dură din partea organelor statului către cei din interiorul organelor. E nevoie de o schimbare de atitudine şi probabil şi de o schimbare de oameni, consistentă. Câteodată pe mine mă dezarmează cât de multe lucruri ar trebui făcute foarte repede în România pentru a deveni o ţară europeană. Au fost amânate şi acum sunt poate prea dureroase pentru cetăţeni", a mai spus Vlădescu.

Antena3.ro

Parteneri
x close