Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: Vor fi reduse cheltuieli materiale şi de capital dacă deficitul va fi peste ţinta cu FMI

Vlădescu: Vor fi reduse cheltuieli materiale şi de capital dacă deficitul va fi peste ţinta cu FMI

Vlădescu: Vor fi reduse cheltuieli materiale şi de capital dacă deficitul va fi peste ţinta cu FMI
Sursa foto: sebastian vladescu
08 Iun 2010   •   17:26

Ministerul Finanţelor va încerca să găsească soluţii de reducere a cheltuielilor materiale şi de capital în cazul în care deficitul bugetar va fi mai mare, după diminuarea salariilor şi a pensiilor, decât ţinta negociată cu FMI, de 6,8%, a declarat luni ministrul de resort, Sebastian Vlădescu.

El a afirmat, la postul public de televiziune, că dacă situaţia economică nu se va înrăutăţi, iar România va rămâne în zona unei creşteri economice 0 sau unei recesiuni uşoare, atunci măsurile de austeritate asumate de Guvern vor fi suficiente.

"Refuz sa mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă nu trece (proiectul de lege privind reducerile de pensii şi salarii, n.r.). Am putea trece de la ceea ce a fost definit o gravă recesiune, la ceea ce în România nu s-a simţit încă - o criză economică", a spus Vlădescu.

El a avertizat că, astfel, România s-ar putea îndrepta către un scenariu precum criza din Argentina din anul 2000.

Ministrul a dat asigurări că acest plan, despre care spune că este "absolut necesar", va trece atât de Parlament cât şi de Curtea Constituţională.

Pe de altă parte, el a comparat bugetul cu "un buzunar din care toată lumea vrea să ia şi nimeni nu vrea să pună", astfel încât buzunarul se goleşte.

El a adăugat că măsurile propuse de Guvern reprezintă cea mai bună variantă întrucât au cele mai puţine efecte negative asupra unei potenţiale creşteri economice, scrie Mediafax.

"Oamenii pot să moară şi dacă măreşti taxele şi dacă reduci cheltuielile şi dacă nu îţi pasă de ei şi spui "eu am o soluţie mai bună". Oamenii mor din cauza greşelilor făcute de politicieni şi ceea ce încercăm este să corectăm o greşeală făcută de politicieni în trecut", a adăugat ministrul Finanţelor, ca reacţie la o declaraţie potrivit căreia vor fi oameni care vor muri din cauza măsurilor propuse de Guvern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close