Antena 3 CNN Economic Biz News Vodafone vrea să investească 500 milioane de euro în România

Vodafone vrea să investească 500 milioane de euro în România

Vodafone vrea să investească 500 milioane de euro în România
Sursa foto: Foto: wallpapere.wallpaperstock.net
04 Mar 2011   •   17:48

Preşedintele grupului Vodafone, Vittorio Colao, l-a anunţat vineri pe premierul Emil Boc, că intenţionează să facă investiţii în valoare de peste 500 de milioane de euro în România, în următorii 5 ani, a informat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, preluat de Agerpres.

Una dintre priorităţile grupului o reprezintă dezvoltarea reţelelor de internet rapid la sate, proiect ce este complementar cu un program dezvoltat de Ministerul Comunicaţiilor, în valoare de 84 milioane de euro, privind introducerea reţelelor broad-band în zonele defavorizate.

Totodată Vodafone vrea să dezvolte în România o reţea vastă de centre de operare tehnică a reţelelor, prin care să ofere asistenţă tehnică în reţelele din alte sate.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat că oficialii companiei Vodafone au apreciat calitatea forţei de muncă din România şi evoluţia ţării.

Consiliul Concurenţei din România, a aplicat recent companiilor de telefonie mobilã Orange şi Vodafone o amendã  de 63 de milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantã, dar sancţiunea poate fi contestatã în instanţã.

Ministrul Comunicaţiilor a negat cã la întâlnirea de la Guvern ar fi fost adus şi subiectul amenzii în discuţiile oficiale.

×
Subiecte în articol: Vodafone investitii Valerian Vreme
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close