Antena 3 CNN Economic Biz News Vosganian: Nu am nicio legătură cu hotărârea de a concesiona resursele din Marea Neagră

Vosganian: Nu am nicio legătură cu hotărârea de a concesiona resursele din Marea Neagră

Vosganian: Nu am nicio legătură cu hotărârea de a concesiona resursele din Marea Neagră
Sursa foto: varujan vosganian
04 Feb 2009   •   16:34

Nu am fost implicat în hotărârea guvernului de a concesiona resursele din zona Pelican şi Midia, a declarat Varujan Vosgnian, fostul ministru al Economiei şi vicepreşedinte PNL.
Acestea sunt declaraţii care conţin neadevăruri în dorinţa de a ascunde erorile actualei guvernări şi se constituie într-o calomnie, a continuat Vosganian.
Responsabilii trebuie căutaţi între partidele din coaliţia actualei guvernări. Acordul de exploatare a fost încheiat în 1992, când partidele din Frontul Salvării Naţionale erau la putere.
?Compania care a fost titulara concesionării a transferat aceste drepturi unei alte companii canadiene. Transferul nu s-a realizat în timpul guvernării noastre?, a adăugat fost ministru.
În ceea ce priveşte anexa, ?mi se pare complet incorect să lansezi o asemenea dezbatere, ipoteze elucubrante mergând pe ideea unei anexe secrete. Această anexă este în regim secret pentru că legislaţia secretului de stat aşa prevede. Nu este o reglementare pe care am inventat-o noi. Susţin ca acest act normativ să fie făcut public pentru că nu avem nimic de ascuns?, a spus Varujan Vosganian.
Până în clipa de faţă nu se pune problema unei pierderi. Miliardele de euro de care se vorbeşte ar trebui împărţite cu 100 dacă într-adevăr sunt extrase. Nimeni nu a văzut dacă zecile de conducte care trebuie extrase până la Midia justifică aceste costuri de extracţii, a continuat Vosganian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian ministrul Economiei PNL
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close