Antena 3 CNN Economic Biz News Vosganian: Reprezentanţii FMI habar n-au ce se întâmplă în România

Vosganian: Reprezentanţii FMI habar n-au ce se întâmplă în România

Vosganian: Reprezentanţii FMI habar n-au ce se întâmplă în România
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2011   •   19:11

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că reprezentanţii FMI nu cunosc România, motiv pentru care aceştia au dat ţării "cele mai aiuritoare prognoze", informează Mediafax.
   
"În 2009 şi în 2010, când am avut o întâlnire cu reprezentanţii FMI, le-am spus acestora că nu cunosc România. Ca dovadă că, din 2008 şi până acum, ni s-au dat cele mai aiuritoare prognoze. I-am arătat reprezentantului FMI că în 2008, în primăvară, au dat creştere de 6% pe 2009, în august au dat creştere 5,5%. În 2009, au spus că vom avea creştere în 2010 de 1,5% şi în 2011 avem creştere 4,5%. În 2011, au venit în martie şi ne-au dat analiză că atingem ţinta de inflaţie. După numai o săptămână, guvernatorul BNR a mutat ţinta de inflaţie. Habar nu au ce se întâmplă în România", a spus Varujan Vosganian.
   
Potrivit sursei citate, reprezentanţii FMI procedează cu ţara noastră precum cu un obez căruia îi tai o mână ca să slăbească. 
   
"Ei (cei de la FMI - n.r.) nu se uită la tine, se uită la cântar. Ei spun că trebuie să slăbeşti fiindcă aparatul bugetar e mare şi trebuie să slăbeşti. Eşti obez. Se duce PDL, îi taie o mână, după care îl pune iar pe cântar şi îi spune bravo, ai slăbit 20 de kilograme. Dacă cineva crede că un obez cu o mână e mai sănătos decât unul cu două mâini, atunci se înşeală. Cine crede că reformă înseamnă să tai salarii, să desfiinţezi instituţii, să ameninţi cu datul afară se înşeală. E ca şi cum ai tăia o mână unui om care trebuie să scadă în greutate", a spus Vosganian.

România nu a ieşit din recesiune, iar pensiile vor continua să scadă cu 7-8% minim
   
El a declarat că România nu a ieşit din recesiune economică.
   
"Ar părea că suntem într-un licăr de speranţă pentru că avem stoparea recesiunii economice. Eu refuz să discut în aceşti termeni. Este o viziune absolut simplistă care mai degrabă ascunde decât explică lucrurile. România, pe ansamblul său, ca medie, s-ar putea să fie în stoparea recesiunii, însă România largă nu este într-o astfel de situaţie", a declarat el.
   
Vosganian a explicat că România se întoarce la o societate care se închide, o societate care se construieşte pe inele concentrice, adăugând că pensionarii nu au ieşit din recesiune fiindcă anul acesta pensiile lor vor continua să scadă cu cel puţin 7-8% în termeni reali, salariaţii bugetari nici ei, iar IMM-urile şi piaţa forţei de muncă sunt tot în recesiune.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close