Antena 3 CNN Economic Biz News Vrei să-ţi deschizi o afacere? Ministerul Economiei derulează un program interesant pentru femeile care vor să se lanseze în afaceri

Vrei să-ţi deschizi o afacere? Ministerul Economiei derulează un program interesant pentru femeile care vor să se lanseze în afaceri

Vrei să-ţi deschizi o afacere? Ministerul Economiei derulează un program interesant pentru femeile care vor să se lanseze în afaceri
Sursa foto: Foto: www.weknownext.com
07 Iun 2013   •   13:42
Femeile care debutează în afaceri vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la stat de până la 10.000 de euro, indiferent de vârstă şi de domeniul de activitate în care doresc să înfiinţeze firme. Programul este susţinut de la buget şi derulat de Ministerul Economiei.

"Vrem să facem altfel programul pentru femeile antreprenor, să le ajutăm cu finanţare. Am depus deja un proiect la Ministerul Finanţelor, vrem să facem ca la programul start-up, dar fără limită de vârstă pentru că femeile pot începe o afacere la orice vârstă. Nu vom avea foarte mulţi bani probabil anul acesta, dar anul viitor sper să reuşesc să obţin mai mult. Totodată, nu am pus condiţii despre activitatea firmei", a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, potrivit Mediafax.

Ministerul Economiei derulează în prezent un program cu finanţare de la stat dedicat femeilor antreprenor prin care acestea pot beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat.

Prin intermediul programului, ministerul va acorda granturi de până la 10.000 de euro pentru femeile debutante în afaceri, pe baza planurilor de afaceri realizate de către acestea.

Bugetul pentru acest an al programului este de 500.000 de lei. Ministerul Economiei a solicitat Ministerului Finanţelor majorarea sumelor alocate astfel încât să poată fi acordate 100 de granturi, respectiv până la 1 milion de euro.

Potrivit ministrului pentru IMM-uri, antreprenoriatul feminin nu şi-a atins încă potenţialul maxim, în condiţiile în care în România femeile reprezintă peste jumătate din populaţia ţării.

"Trebuie să vedem cum scoatem la suprafaţă această valoare şi să ne impunem prin valoare, nu bătând cu pumnul în masă. Nu trebuie să punem accent pe calităţile fizice, ci pe calităţile intelectuale, să ştim cum să prezentăm acest lucru şi cum să ne prezentăm. Trebuie să aveţi dorinţa de a avea succes, de a fi cel mai bun. Secretul într-o carieră nu este să ai ca prim gând cum să faci mai mulţi bani, ci cum să fii cel mai bun", s-a adresat Grapini femeilor antreprenor.



 

 

 

×
Subiecte în articol: Maria Grapini afacere
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close