Antena 3 CNN Economic Biz News Vreme de 12 ani consecutivi i-a crescut valoarea. Analiştii te îndeamnă să îţi transformi în aur valorile

Vreme de 12 ani consecutivi i-a crescut valoarea. Analiştii te îndeamnă să îţi transformi în aur valorile

Vreme de 12 ani consecutivi i-a crescut valoarea. Analiştii te îndeamnă să îţi transformi în aur valorile
de O.P.    |    27 Feb 2013   •   13:12

Pentru 2013, analiştii recomandă metalul preţios şi depozitele cu scadenţe sub trei luni. Şi asta pentru că randamentele pentru datoria publică pe 5 ani ar putea scădea la 5,25-5,3%, iar aprecierea leului va fi limitată până la un nivel mediu de 4,3 lei/euro.

Aurul a reuşit în 2012 să marcheze al-12-lea an consecutiv de creştere, demonstrând că, în pofida uşoarelor variaţii, metalul preţios rămâne un activ de refugiu şi este o investiţie profitabilă. „Din 2001 până în prezent, preţul aurului a crescut cu peste 500%, atingând un randament mediu de aproape 17% în ultimii 12 ani.

Creşterea preţului aurului este pur şi simplu de neegalat”, a comentat Ana-Maria Mircia, Institutional Sales Trader în cadrul Piraeus Bank Romania. Mulţi analişti şi manageri de fonduri de investiţii cred că evoluţia pozitivă se va menţine şi în anul 2013, ducând preţul aurului la un nou record.

Conform unui raport publicat de LBMA - London Bullion Market Association, analiştii care urmăresc piaţa metalului preţios anticipează că preţul aurul va continua trendul ascendent, atingând nivelul de 1.753 dolari/uncie, nivel care reprezintă media estimărilor participanţilor la sondaj.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: aur investitii
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close