Antena 3 CNN Economic Biz News WSJ: George Soroş, creierul atacurilor împotriva monedei europene

WSJ: George Soroş, creierul atacurilor împotriva monedei europene

WSJ: George Soroş, creierul atacurilor împotriva monedei europene
Sursa foto: soros
26 Feb 2010   •   16:41

Câteva fonduri de hedging de categorie grea, printre care şi unul deţinut de miliardarul american George Soroş se afla în spatele atacurilor împotriva euro, scrie cotidianul Wall Street Journal, in editia online de vineri.

Pariurile îmnpotriva monedei europene vin urma unor întâlniri între giganţii fondurilor de hedging, cum sunt Capital Advisors si Soros Fund Management.

Potrivit unor surse citate de ziarul american, în cadrul unei cine de afaceri care s-a ţinut la începutul lunii februarie, organizată de o bancă de investiţii din Manhattan, un grup de investitori-vedetă pe acest segment spuneau că moneda europeană va pierde teren foarte probabil la un nivel egal sau chiar mai scăzut decât dolarul american.

Euro a atins săptămâna trecută un minim al ultimelor nouă luni, de 1,3444 dolari pe unitate.

Milirdarul american George Soroş nota săptămâna trecută, într-un comentariu din Finncial Times, că euro e în pericol "să se destrame", şi după Grecia, vin teste mai serioase pentru această valută.

George Soros a ajuns o vedetă în mediul de afaceri la începutul anilor 90, când împreună cu Jim Rogers a prăbuşit lira sterlină, pariind împotriva monedei britanice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close