Antena 3 CNN Economic Biz News Zvonul care face Europa să tremure. "Germania NU mai are bani!"

Zvonul care face Europa să tremure. "Germania NU mai are bani!"

Zvonul care face Europa să tremure. "Germania NU mai are bani!"
de O.P.    |    23 Oct 2012   •   08:09

Totul a început în momentul în care marile puteri ale Europei au fost de acord să dea bani grei pentru salvarea din groapă a Greciei. S-a ştiut din secunda următoare că s-a creat un precedent, iar ţări din UE care s-ar afla în dificultăţi financiare ar dori să aibă parte de acelaşi tratement preferenţial ca Grecia.

Ultimul summit la care au participat liderii statelor europene a avut parte de un final care a dat naştere la speculaţii. Germania a refuzat să pună la dispoziţia Spaniei, banii necesari pentru reabilitarea statului, iar de aici au început scenariile: Germania nu mai are bani!

Temerile vin din partea spaniolilor, dar şi de la Marea Britanie - criticii vehemenţi ai modului în care Germania în frunte cu Merkel face business în Europa.

Surpriza a reuniunii a reprezentat-o lipsa de informaţii referitoare la cea de-a doua salvare a Spaniei. "Există numeroase motive pentru care premierul Rajoy amână cererea", a explicat un înalt funcţionar de la Bruxelles, citat de cotidianul El Pais.

Printre altele - a sugerat posibilitatea ca o anumită ţară - Germania - să respingă ajutorul, fapt care ar explica tăcerea liderilor, începând cu Rajoy, chiar dacă analiştii iau tot mai mult în calcul salvarea, ba chiar prezic faptul că solicitarea va sosi în doar câteva săptămâni.






×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close