Antena 3 CNN Economic Companii AIG vrea din nou bani de la guvernul SUA: se estimează pierderi de 60 miliarde dolari în T4

AIG vrea din nou bani de la guvernul SUA: se estimează pierderi de 60 miliarde dolari în T4

AIG vrea din nou bani de la guvernul SUA: se estimează pierderi de 60 miliarde dolari în T4
Sursa foto: AIG sediu
24 Feb 2009   •   12:46

American International Group Inc, ce a fost salvat de două ori anul trecut de guvernul american, este în discuţii cu autorităţile pentru un nou ajutor, deoarece se pregăteşte să posteze cea mai mare pierdere trimestrială din istorie, ai declarat surse apropriate companiei, citate de Reuters.
AIG se crede că va posta o pierdere pentru trimestrul patru de circa 60 miliarde dolari.
Pierderea va fi printre cele mai mari din istoria corporaţiilor americane, depăşind recordul Time Warner' de 54 miliarde dolari în 2002, sau cele 24,5 miliarde de dolari pe care compania le-a pierdut în trimesturl trei, când guvernul a crescut pachetul de ajutor la 150 miliarde dolari.
Ultima rundă de negocieri cu guvernul include posibilitatea acordării unor fonduri suplimentare pentru asigurator. De asemenea, Bloomberg scrie că se ia în discuţie şi posibilitatea transformării acţiunilor preferinţiale ale guvernului în acţiuni obişnuite.
Pe de altă parte, Citigroup Inc, ale cărui acţiuni au fost puternic afectate de temerea că guvernul ar putea naţionaliza banca şi elimina acţionarii, este de asemenea în discuţii cu guvernul pentru a-i acorda o cotă mai mare. Dacă nu se ajunge la p înţelegere cu guvernul american, avocaţii AIG se pregătesc pentru posibilitatea declarării falimentului, scrie o parte din presa americană.
Acţiunile AIG au închis în scădere cu un cent, la 53 de cenţi la şedinţa de tranzacţionare de luni la New York Stock Exchange.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: plan de salvare a economiei
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close