Antena 3 CNN Economic Companii Chrysler ar putea intra sub protecţia legii falimentului

Chrysler ar putea intra sub protecţia legii falimentului

Chrysler ar putea intra sub protecţia legii falimentului
Sursa foto: chrysler
03 Mar 2009   •   17:56

Chrysler, care a cerut guvernului american ajutoare financiare de mai multe miliarde de dolari pentru a depăşi criza, nu exclude posibilitatea de a solicita protecţia legii falimentului, a declarat, marţi, vicepreşedintele constructorului auto american, Jim Press, la salonul auto de la Geneva, citat de Mediafax.

Press nu exclude posibilitatea ca producătorul auto să se pună sub protecţia legii americane a falimentului (Chapter 11). Totuşi, dacă va primi sprijin din partea guvernului SUA, Chrysler va putea să continue activitatea.

?Ştim că suntem viabili din punct de vedere economic", a spus Press, spunând şi că producătorul auto nu are nevoie de astfel de măsuri pentru a pune în aplicare procesul de restructurare şi planul de viabilitate discutat cu guvernul.

Acum doi ani, Chrysler a fost achiziţionată de fondul american de investiţii Cerberus, de către grupul german Daimler. Compania a fost afectată ca şi ceilalţi producători auto de criza economică care a dus la scăderea vânzărilor de vehicule la nivel mondial.
Împreunã cu General Motors, Chrysler a solicitat ajutor fără precedent din partea guvernului american.

În decembrie 2008, Chrysler a primit şapte miliarde de dolari, după ce, la începutul anului 2009, a cerut alte două miliarde de dolari.

Potrivit Reuters, în februarie Chrysler a cerut, în februarie, împrumuturi guvernamentale de cinci miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chrysler
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close