Antena 3 CNN Economic Companii Chrysler, General Motors şi Ford cer ajutor financiar de 25 de miliarde de dolari de la stat

Chrysler, General Motors şi Ford cer ajutor financiar de 25 de miliarde de dolari de la stat

Chrysler, General Motors şi Ford cer ajutor financiar de 25 de miliarde de dolari de la stat
19 Noi 2008   •   15:06

Criză fără precedent şi pe piaţa auto din Statele Unite. Cei trei giganţi producători de maşini americani General Motors, Ford şi Chrysler au cerut Congresului un ajutor de 25 de miliarde de dolari pentru a supravieţui problemelor economice.
Cei trei giganţi din Detroit le-au spus legiuitorilor americani că numai sprijinul statului îi mai poate ajuta să îşi continue activitatea.
?Chrysler are de făcut plăţi de miliarde de dolari către salariaţi, furnizori, sistemul de sănătate, pensii. Acestea se ridică la 4 sau 5 miliarde de dolari pe lună. De aceea, dacă nu obţinem un sprijin imediat pentru finanţare, lichidităţile Chrysler ar putea scădea prea mult pentru a mai susţine aceste plăţi?, au spus oficiali ai companiei. Pentru producătorii de maşini, anul 2009 ar putea adânci dezastrul.
?Credem că trebuie să ne alăturăm competitorilor noştri şi să vă cerem ajutorul pentru a obţine accesul la credite care să ne ajute să trecem de această dificilă criză economică.? au spus şi directorii Ford. ?Noi, cei de la Ford, sperăm să avem destule lichidităţi dar trebuie să ne pregătim pentru o posibilă deteriorare a condiţiilor economice în 2009.?
Unii parlamentari americani se opun ferm alocării de fonduri pentru salvarea producătorilor auto. Ba mai mult, un senator republican i-a numit pe giganţii din Detroit "modele de eşec". Companiile speră totuşi să obţină ajutorul cerut. Colapsul General Motors, Ford şi Chrysler ar avea efecte devastatoare asupra economiei americane, dar şi mondiale. Cei trei giganţi auto au aproximativ 250.000 de angajaţi în Statele Unite şi alte 4 milioane în afara ţării.
Antena 3

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close