Antena 3 CNN Economic Companii Chrysler închide peste 800 de reprezentanţe în maxim o lună

Chrysler închide peste 800 de reprezentanţe în maxim o lună

Chrysler închide peste 800 de reprezentanţe în maxim o lună
Sursa foto: Chrysler
15 Mai 2009   •   15:07

Peste 800 de reprezentanţe ale producătorului de automobile Chrysler vor fi închise în mai puţin de o lună. Decizia va lăsa fără loc de muncă pe mii de americani. Cu toate acestea, oficialii Chrysler spun că nu au de ales şi că trebuie să ia măsuri drastice pentru a-şi reveni din faliment.

Constructorul auto american Chrysler a intrat sub protecţia legii falimentului în aprilie, după ce negocierile cu creditorii au eşuat. În încercarea de a-şi reveni, compania vrea să închidă o treime dintre reprezentanţele de pe teritoriul Statelor Unite. Decizia lasă fără un loc de muncă mii de oameni.

Calculele companiei arată că jumătate dintre magazine vând peste 90% dintre maşinile produse pentru piaţa americană. Aşadar, restul reprezentanţelor sunt neprofitabile şi se va renunţa la ele. Cu toate acestea, dealerii auto spun că vânzările au scăzut din cauza problemelor companiei.

"Noi am rămas cu ei. Chrysler a avut perioade bune şi proaste pe parcursul anilor, ca mulţi alţi producători de automobile, şi noi am rămas întotdeauna alături de ei. Nu am renunţat, şi asta a fost o greşeală. Trebuia să facem ceva. Semnele erau clare, dar nu am făcut nimic", spune un dealer.

Chrylser urmează să încheie un acord cu constructorul auto italian Fiat, în încercarea de a se salva de la faliment. Cele mai profitabile active ale productorului vor forma grupul Chrylser condus de Fiat, care va contribui cu tenhologie eficientă.

Antena3

×
Subiecte în articol: Chrysler someri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close