Antena 3 CNN Economic Companii E oficial: Fiat, proprietara a 20% din Chrysler

E oficial: Fiat, proprietara a 20% din Chrysler

E oficial: Fiat, proprietara a 20% din Chrysler
Sursa foto: chrysler
10 Iun 2009   •   18:14

Constructorul american Chrysler a anunţat, miercuri, că a încheiat acordul de alianţă cu Fiat, grupul italian urmând să deţină o participaţie de 20% la noua companie care va deveni operaţională imediat, , transmite Reuters. Trezoreria Statelor Unite şi guvernul canadian vor controla participaţii de 8%, respectiv 2%.

Preşedintele noii companii va fi Robert Kidder, fost consultant al Ford, iar directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, va ocupa aceeaşi funcţie la Chrysler.

Consiliul de administraţie va fi format din trei directori numiţi de Fiat şi patru de către executivul SUA.
După ce Chrysler îşi va achita datoriile către stat, participaţia Fiat ar putea creşte la 35%.

Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat, marţi, vânzarea constructorului auto falimentar Chrysler către grupul italian Fiat, respingând cererea unor fonduri de pensii de a încetini procesul de reorganizare a companiei americane.

Tranzacţia fusese blocată, cu o zi înainte, de o judecătoare a Curţii, la cererea unora din creditorii firmei Chrysler. Aceştia consideră că vor pierde prea mult în urma operaţiunii. La rândul său, Casa Albă a avertizat că, pentru Chrysler, singura alternativă la acordul cu Fiat era falimentul, care le-ar fi adus pagube şi mai mari creditorilor. În final, Curtea Supremă a decis să nu mai examineze dosarul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chrysler Fiat Curtea Suprema
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close