Antena 3 CNN Economic Companii Prognoză: Apple va vinde peste 20 de milioane de iPhone-uri până la sfârşitul lunii septembrie

Prognoză: Apple va vinde peste 20 de milioane de iPhone-uri până la sfârşitul lunii septembrie

Prognoză: Apple va vinde peste 20 de milioane de iPhone-uri până la sfârşitul lunii septembrie
Sursa foto: Foto: technology.inquirer.net
de N.B.    |    13 Sep 2012   •   19:01

Noul iPhone 5 s-ar putea vinde de douoă ori mai repede decât precedentul model lansat de Apple în prima săptămână pe piaţă, prognozele fiind în jurul cifrei de 33 de milioane de exemplare vândute, ca urmare a unei strategii agresive de lansare, susţin analiştii, ctiaţi de Reuters.

Spre deosebire de precedenta strategie de lansare pe pieţele din toată lumea, compania din California plănuieşte să se mişte mult mai rapid cu iPhone 5.

Noul model va ajunge, începând cu 21 septembrie în Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore şi Marea Britanie, fiind programat să intre pe pieţele din alte 100 de ţări până la sfârşitul anului. Aceasta ar fi cea mai rapidă distribuţie a unui produs lansat de Apple.

Iniţial s-a crezut că Apple nu va livra iPhone-ul atât de rapid, fiind constrânsă de perioada de fabricare, dar se pare că americanii sunt pregătiţi să facă faţă volumului mare de vânzări.

iPhone 5 reprezintă o ameninţare şi pentru modelele care nu aparţin aceleiaşi grupe calitative de smartphone prin vânzarea modelelor anterioare. iPhone 3GS, 4 şi 4S vor continua să se vândă şi preţurile vor scădea până aproape de nivelul unor modele mult mai puţin sofisticate de la BlackBerry, Nokia sau care funcţionează pe bază de Android.

Robert W. Baird & Co estimează că Apple va vinde 24,4 milioane de iPhone-uri până la sfârşitul lunii septembrie, cu trei milioane mai multe decât estimase iniţial.

×
Subiecte în articol: Apple iphone 5 vanzari estimari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close