Antena 3 CNN Economic Companii Românii de la Chrysler rămân pe drumuri

Românii de la Chrysler rămân pe drumuri

Românii de la Chrysler rămân pe drumuri
Sursa foto: Chrysler
08 Mai 2009   •   13:40

O parte dintre românii care lucrează pentru Chrysler, grupul auto american, ar putea ajunge pe drumuri. Compania se află în plină restructurare, iar sute de angajaţi au fost trimişi în şomaj temporar. Declaraţia a fost făcută de Iulian Solomon, inginer român din cadrul companiei, care a povestit pentru Evenimentul Zilei cum se vede reastructurarea Chrysler din interior.

Constructorul auto este primul din istoria SUA care a intrat sub protecţia legii falimentului pentru a se reorganiza. În această situaţie, românii de peste Ocean care lucrează pentru companie se tem pentru locul lor de muncă, a

Julien Solomon, inginerul român de la Chrysler susţine că aproximativ 20 la sută dintre angajaţii companiei urmează să fie concediaţi. Printre aceştia se află şi mulţi români.

Cauzele care au dus la faliment sunt legate de unele problemele de producţie şi de calitatea serviciilor de reparaţii prestate de dealeri, susţin angajaţii.

Alte câteva sute de români lucrează pentru celelalte două mari companii auto americane aflate în dificultate, General Motors şi Ford.

Compania Chrysler a fost fondată în 1925. În acest moment are 13.000 de salariaţi şi peste 40.000 de angajaţi plătiţi la oră. Mărcile deţinute de companie sunt JEEP, Chrysler şi Dodge.

Antena3

×
Subiecte în articol: Chrysler
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close