Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 lucruri pe care nu le știai despre telefonul tău cu Android

5 lucruri pe care nu le știai despre telefonul tău cu Android

Smartphone-urile sunt practic nişte mici computere care încap în buzunarul de la pantaloni. Şi pe lângă faptul că sunt uşor de utilizat şi performante, au devenit intuitive şi sunt capabile să înţeleagă ce îţi doreşti.

5 lucruri pe care nu le știai despre telefonul tău cu Android
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   13:55

Dacă foloseşti Android, afla că este cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile inteligente, nu doar datorită nivelului de securitate pe care îl oferă, ci şi multitudinii de moduri în care poate fi personalizat. Avem pentru tine o listă cu 5 lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre telefonul tău cu Android.

Android OS devine din ce în ce mai rapid

Cu fiecare update, sistemul de operare Android devine din ce în ce mai rapid, iar Google susţine că Android Go, ediţia destinată smartphone-urilor cu cu mai puțin de 1,5 GB memorie RAM, lansează aplicațiile cu 10% mai repede decât au făcut-o pe ultima versiune a sistemului de operare.

Ştim că viteza nu este de neglijat atunci când vorbim de performanţele unui smartphone, iar cei de la Zoom ne oferă în acest articol câteva sfaturi despre cum poţi să faci un telefon cu Android să meargă mai repede.

Poţi folosi vocea pentru a efectua sarcini

Asistentul vocal oferit de Android îţi oferă posibilitatea de a efectua o varietate de sarcini. Dă click pe pictograma microfonului din bara de căutare sau spune „OK Google” şi foloseşte-ţi vocea pentru a suna pe cineva drag, trimite e-mail-uri sau pentru a-ţi adăuga o întâlnire în calendar. Şi nu doar asta! Vrei să ştii cum va fi vremea mâine sau care este capitala Islandei? Poți afla foarte ușor întreabându-l pe Google!

Programează trimiterea SMS-urilor

Deşi pare o funcţie neimportantă, pe un telefon cu Android poţi programa când să trimiți un SMS. Şi uite un moment potrivit în care te poţi folosi de această funcţie. Ai o perioadă aglomerată şi îţi aminteşti că peste trei zile este ziua unui fost coleg de facultate. Ca să te asiguri că nu uiţi să îi transmiţi o urare, poţi programa trimiterea unui mesaj drăguţ, de ziua lui, la miezul nopţii.

Creează sau partajează o reţea Wi-Fi

Procesul poartă numele de Hotspot și îţi permite să transformi conexiunea mobilă a telefonului într-o reţea WI-FI, la care alte dispozitive se pot conecta. Întră în Setări – Hotspot mobil, de unde poţi seta numele reţelei şi o parolă, pentru a nu permite accesul neautorizat la date. De asemenea, poţi partaja o reţea wireless existentă. Funcţia poartă denumirea de Tethering şi tot ce trebuie să faci este să fii conectat la o reţea wireless şi să ai funcția de Hotspot mobil activată.

Poţi identifica obiecte şi traduce texte

Ţi s-a întâmplat să vezi un obiect despre care ai vrut să afli mai multe informaţii, dar nu ai știut ce anume să cauţi pe Google? Google Lens, o aplicaţie disponibilă telefoanelor cu Android, te poate ajuta în această problemă. Deschide aplicaţia şi îndreaptă camera foto spre obiectul care te interesează, iar Google îţi va furniza informaţiile de care ai nevoie. Poţi descoperi numele unei flori sau al unei rase de pisici, poți afla numele şi brandul unui obiect vestimentar şi chiar traduce, în timp real, meniul unui restaurant.

Sursă foto: Pexels

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close