Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 sfaturi pentru a cumpăra o mașină rulată în mod inteligent

5 sfaturi pentru a cumpăra o mașină rulată în mod inteligent

Niciodată nu a fost un moment mai bun decât acum pentru a cumpăra o mașină uzată. Reprezentanțele vând mai multe vehicule folosite decât cele noi și există câteva avantaje distincte în cumpărarea unei mașini second hand.

5 sfaturi pentru a cumpăra o mașină rulată în mod inteligent
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2021   •   14:37

Există mai multe mașini uzate decât noi din care să alegi, mașinile noi își pierd din valoare rapid și poți găsi oferte grozave la vehicule destul de noi, cu un kilometraj relativ scăzut. 

Există în mod clar multe avantaje – în special pentru portofelul tău – la cumpărarea acestora.

Având în vedere acest lucru, trebuie să fii conștient care este cel mai bun mod de a cumpăra mașini uzate și de ce este necesar să comanzi un raport VIN și un istoric vehicul, indiferent de modelul sau vechimea acestuia.

În cele ce urmează, vei regăsi cinci sfaturi utile pe care ar trebui să le utilizezi pentru a te ghida în acest proces.

Utilizează puterea Internetului

Înainte de a începe căutarea, ar trebui să cauți informații despre fiecare dealer de mașini second hand. Sigur ai auzit povești de groază de la prieteni și rude care au achiziționat o mașină uzată de la un dealer de mașini second hand mai puțin reputat.

Aici internetul devine aliatul tău valoros. Parcurge lista și asigură-te că fiecare dealer are un site web. 

De asemenea, poți utiliza site-uri web de recenzii precum cele operate de Google, Yahoo și alte terțe părți. Lipsa recenziilor poate arăta că dealerul în cauză nu pune preț pe afacerea cu mașini uzate.

În schimb, un număr mare de recenzii vor arăta că reprezentanța de mașini second hand are o afacere mare. 

Folosirea internetului pentru a face cercetări despre dealerii auto te va ajuta enorm în experiența ta.

Fă-ți temele

Un alt avantaj profunzimea informațiilor disponibile pe fiecare marcă și model de pe piață.

Fiecare producător auto menține un site web care îți va oferi informații despre modelele și echipamentele sale, inclusiv tipul de motor, kilometrajul estimat, prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de producător, dimensiuni și caracteristicile interioare și exterioare. 

Ar trebui să îți faci timp să citești aceste site-uri web pentru a avea o idee despre tipul de vehicul de care ai nevoie. 

Cunoaște diferența dintre folosit și pre-deținut

Fiecare mașină care a avut un proprietar anterior este o mașină uzată. Pentru a fi considerat folosit, un vehicul trebuie să treacă printr-o serie de teste stricte pentru a-i asigura fiabilitatea, de către mecanici instruiți de la reprezentanță. 

De asemenea, majoritatea dealerilor care oferă vehicule second-hand vor furniza un raport VIN.

Acestea includ informații esențiale despre proprietatea anterioară a mașinii, orice accidente și alte date care vor fi necesare pentru a determina calitatea vehiculului. 

Ia-l pentru un Test Drive

Înainte de a cumpăra orice vehicul second hand, insistă să poți lua mașina pentru un test de conducere. Dacă ai un prieten care este mecanic sau are experiență în acest domeniu, ia-l cu tine la plimbare. 

Dacă dealerul este reticent să te lase să faci un test drive, aceasta este o problemă. 

Dealerii de renume îți vor permite întotdeauna să testezi mașina uzată pe care vrei să o cumperi și, adesea, vor accepta ca un tehnician independent să efectueze și o revizuire a vehiculului. 

Alege cu grijă dealerul

După cum s-a menționat anterior, dealerii de mașini second hand nu sunt egali. Adesea, cei mai buni au o relație de franciză cu un mare producător de automobile și se vor ocupa și de vânzarea de mașini noi. 

Ei vor avea un site web și o istorie lungă în afacerile cu mașini second hand, cu o reputație de integritate și de tratare corectă. 

În plus, cei mai buni dealeri de mașini vor oferi și vehicule certificate, pe lângă cele uzate. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close