Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce este un smartphone

Ce este un smartphone

Un smartphone este un telefon mobil care îți permite să faci mai mult decât să efectuezi apeluri telefonice și să trimiți mesaje text.

Ce este un smartphone
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2022   •   16:00

Smartphone-urile pot naviga pe internet și pot rula programe software ca un computer. Smartphone-urile folosesc un ecran tactil pentru a permite utilizatorilor să interacționeze cu ele. Există mii de aplicații pentru smartphone, inclusiv jocuri, programe de uz personal și de afaceri, care rulează toate pe telefon.

Un exemplu de smartphone este iPhone Apple, unul dintre cele mai populare smartphone-uri disponibile astăzi.

Ce poate să facă un smartphone?

Smartphone-urile sunt încărcate cu caracteristici și capabilități care le fac mai mult decât un telefon. Mai jos este o listă cu cele mai populare funcții ale unui smartphone.

  • Efectuează și primește apeluri telefonice, mesaje text.

  • Face, afișează și stochează fotografii și videoclipuri.

  • Navighează pe Internet și trimite și primește e-mailuri.

  • Capacitate GPS pentru localizare și navigare.

  • Înregistează și redă sunet și muzică.

  • Afișează ora și data și alte funcții, cum ar fi ceasul cu alarmă, cronometrul și cronometrul.

  • Afișează informații despre vreme și temperatură.

  • Dictează voce și ia notițe.

  • Asistent virtual folosind Siri, Asistent Google sau Cortana.

  • Accesează utilități, cum ar fi o lanternă, un cititor de cărți electronice și un calculator.

Telefoanele inteligente mai avansate sunt acum pliabile, ceea ce le permite să schimbe între dimensiunea standard a ecranului smartphone-ului și tabletă. De exemplu, Huawei Mate X se poate desfășura pentru a oferi un ecran de 8 inchi.

Telefoanele smartphone folosesc sisteme de operare

Similar cu un computer desktop sau laptop, un smartphone are un sistem de operare pe el, cum ar fi Windows sau macOS. Cele mai comune patru sunt iOS (creat de Apple), Android (creat de Google), BlackBerry (creat de Research In Motion) și Windows Phone (creat de Microsoft).

Poți actualiza versiunea sistemului de operare a unui smartphone. Cu toate acestea, nu poți schimba sistemul de operare al unui smartphone. De exemplu, nu poți instala iOS pe un telefon Android.

Ce tip de mediu de stocare este utilizat într-un smartphone?

Cele mai bune telefoane folosesc memoria flash pentru a stoca aplicații și date. Memoria flash este de obicei încorporată în telefon și nu este detașabilă. Unele smartphone-uri pot avea, de asemenea, un slot pentru carduri de memorie flash, adesea conceput pentru un card SD, permițând utilizatorilor să utilizeze stocarea externă.

Când a fost lansat primul smartphone?

Primul smartphone neoficial a fost dezvoltat de IBM în 1992. Era un dispozitiv prototip, cu caracteristici asemănătoare PDA, care avea inclusiv și hărți, fluxuri de știri și cotații bursiere. Prototipul a dus la lansarea pe piață a unei versiuni stabilite în 1994, numită Simon Personal Communicator. Acest dispozitiv a fost primul smartphone oficial, cu capacități de a trimitere și de a primi e-mailuri și a inclus aplicații precum o agendă de adrese, un calculator, un calendar și un bloc de note.

Care este cel mai bun telefon smartphone de până acum?

Alegerea următorului smartphone poate fi o provocare. Cel mai bun telefon de până acum variază în funcție de ce nevoile fiecărui persoană în parte. Cu atât de multe mărci care oferă caracteristici similare la prețuri similare, poate fi greu de înțeles ce dispozitiv are de fapt lucrurile pe care le dorești.

Dacă ai stabilit deja că vrei doar un iPhone, procesul de luare a deciziilor este puțin mai ușor. (Și chiar și atunci, gama Apple oferă mai multe opțiuni ca niciodată.) Cei care se gândesc și la Android vor avea și mai multe opțiuni din care să aleagă și probabil mai multe întrebări. Vrei să ai o cameră care să poată mări subiectele care sunt extrem de îndepărtate sau vrei AI intuitivă care să îți monitorizeze apelurile primite? Top Electronice, testează smartphone-uri pe tot parcursul anului și te poate ajuta să înțelegi ce este disponibil și la ce să ai grijă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close