Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce produse de încălțăminte ortopedică este recomandat să porţi daca ai o afectiune la picior

Ce produse de încălțăminte ortopedică este recomandat să porţi daca ai o afectiune la picior

Pentru cei care se confruntă cu monturile, afecţiunea degete de ciocan, metatarsalgia sau alte afecțiuni mai puțin frecvente ale piciorului, principala problemă rămâne alegerea încălțămintei potrivite de purtat.

Ce produse de încălțăminte ortopedică este recomandat să porţi daca ai o afectiune la picior
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   13:45

Cum pe piaţa medicală de profil se pot găsi produse ortopedice de o calitate superioară, celor interesaţi nu le va fi dificil să achiziţioneze încălţăminte optimă şi potrivită nevoilor pe care le au.

Dacă în urmă cu ceva ani, piața oferea doar încălțăminte ortopedică, care nu arăta grozav din punct de vedere estetic și, în multe cazuri, era în detrimentul procesului de reabilitare, forțând pacientul să adopte o poziție incorectă, cu șchiopătări și, în consecință, cu stres articular, în prezent, situaţia s-a schimbat.

Astăzi, după ani de studii și cercetări privind postura corpului uman și beneficiile pe care încălţămintea le poate aduce piciorului, se poate profita de încălțăminte inovatoare care poate preveni durerea, fără a neglija aspectul estetic, care ani de zile a fost subestimat.

Beneficii ale produselor ortopedice de încălţat

Utilizarea încălţămintei ortopedice este o soluție optimă pentru a evita compromiterea vieții de zi cu zi cu dureri teribile de spate. Este bine știut că mersul pe jos face bine, dar dacă se practică în mod constant şi incorect încălţat, în timp, pot apărea probleme mai mult sau mai puțin serioase care pot compromite postura și favoriza apariția unor dureri supărătoare.

Picioarele susțin în mod constant greutatea corpului și datorită lor oamenii își pot păstra echilibrul. Prin urmare, bunăstarea acestora nu trebuie ignorată. Mai ales atunci când se stă ore întregi în picioare sau se merge mai mult pe jos, talpa încălţămintei poate ajuta ca persoana în cauză să aibă o postură optimă.

Pentru a avea un sprijin perfect pe sol, tălpile picioarelor ar trebui să fie în permanență goale, dar, evident, în societatea de astăzi acest lucru nu se poate lua în calcul decât foarte rar. Forțat să intre în încălțăminte care nu este întotdeauna potrivită, piciorul încearcă să se potrivească în pantof, compromițându-și poziția naturală. Prin utilizarea încălţămintei ortopedice se schimba situaţia, aceasta fiind benefică pentru că:

  • restabileşte suportul natural al piciorului

  • creează un suport mai confortabil în pantof

  • evită riscul de apariție al durerilor de spate

  • ajută la menținerea unei posturi corecte

  • previne tendinitele și disconfortul picioarelor

  • contribuie la tratarea patologiilor și tulburărilor preexistente

Tipuri de talpă pentru încălţăminte ortopedică

Talpa cu gel este concepută pentru a crea un mediu confortabil și de susținere în cadrul încălțămintei. Gelul utilizat face că suportul să fie moale, prevenind durerile de picioare și de spate în cazul celor care petrec multe ore în picioare. Acest tip de talpă aderă perfect la picior și se adaptează la forma acestuia, oferind un sprijin confortabil. Un picior care se sprijină în mod corespunzător asigură o postură bună și o performanță excelentă, fără apariția unor dureri supărătoare.

Pe de altă parte, tălpile potrivite pentru cei care se confruntă cu fasciita plantară, cunoscută și sub denumirea de heelonită, servesc doar ca o întărire pentru călcâi şi au ca scop principal amortizarea și absorbția șocurilor și prevenirea durerii de călcâi.

Dincolo de a-şi alege optim încălţămintea potrivită, cei care se confruntă cu afecţiuni ale picioarelor trebuie să ştie că sectorul sanitar oferă aparatura medicală inovativă cu ajutorul căreia să se vindece diverse patologii ale picioarelor.

Oferta site-ului TesaMedical.ro este foarte diversificată, astfel că persoanele interesate pot găsi pe rafturile sale virtuale încălţăminte ortopedică, aparatura medicală inovativă şi alte produse dedicate sectorului medical, de o calitate superioară, rapid de comandat şi primit!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close