Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum se previn afecțiunile cardiovasculare

Cum se previn afecțiunile cardiovasculare

Sănătatea inimii trebuie să fie o prioritate pentru oricine, deoarece are un rol vital și menține buna funcționare a organismului.

Cum se previn afecțiunile cardiovasculare
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   13:15

Din fericire, multe dintre afecțiunile cardiovasculare pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin efectuarea unui control periodic. Astfel, câteva acțiuni simple te vor ajuta să îți păstrezi inima în formă și să eviți problemele de sănătate.

  1. Gestionarea stresului

Stresul este un factor nociv atât pentru inimă, cât și pentru sănătatea generală. Învață câteva tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, yoga sau respirația profundă, pentru a gestiona stresul și a reduce presiunea asupra inimii.

  1. Renunțarea la fumat și la alcool

Fumatul este un factor major de risc pentru bolile de inimă. De asemenea, este un obicei costisitor care nu îți aduce niciun beneficiu. Efectele sale nu se resimt doar la nivelul inimii, ci și asupra aparatului respirator.

Ar fi, de asemenea, indicat să limitezi, pe cât posibil, consumul de alcool, deoarece, pe termen lung, consumul excesiv poate duce la probleme cardiovasculare.

  1. Alimentație echilibrată

Prioritizează consumul de fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Poți încerca dieta mediteraneeană întrucât este foarte benefică pentru inimă. Renunță, în schimb, la alimentele procesate și la cele prăjite (cu conținut ridicat de grăsimi nesănătoase), dar și la zahăr.

  1. Activitate fizică regulată

Integrează exercițiile fizice în rutina ta zilnică. Mersul pe jos, alergatul, înotul sau orice altă formă de activitate fizică te ajută să-ți menții greutatea și să îmbunătățești sănătatea inimii. Potrivit Heart.org, este indicat să faci cel puțin 150 de minute de exerciții (intensitate moderată) pe săptămână sau 75 de minute de aerobic.

  1. Mersul la doctor

Trebuie să mergi periodic la medic pentru evaluări și analize de rutină pentru a depista din timp o potențială afecțiune cardiovasculară. Dacă deja te confrunți cu acestea, vizita la medic devine o prioritate, deoarece trebuie să îți monitorizezi cu atenție starea de sănătate. Cu ajutorul unui tensiometru poți verifica și acasă dacă tensiunea arterială este optimă, dar acest obicei nu înlocuiește mersul la doctor pentru investigații amănunțite.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close