Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Diferite stiluri de chiuvete: care este potrivită pentru tine

Diferite stiluri de chiuvete: care este potrivită pentru tine

Designul caselor și apartamentelor noastre înseamnă mult pentru fiecare dintre noi, iar fiecare element este atent gândit pentru a crea atmosfera potrivită, ce ne ajută să transformăm orice spațiu în „acasă”.

Diferite stiluri de chiuvete: care este potrivită pentru tine
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   10:36

De la această regulă nu fac excepție nici chiuvetele, care, alese cu grijă, pot reprezenta chiar piese centrale și adevărate opere de artă pentru baie sau bucătărie.

Chiuveta de baie este indispensabilă – o folosim zilnic, fie că este vorba despre igiena mâinilor, îngrijirea tenului sau spălatul pe dinți, este clar un element de necesitate zilnică. Același principiu se aplică și pentru chiuvetele de bucătărie, fiind locul în care spălăm vasele zilnic și curățăm alimentele pe care le pregătim pentru gătit.

În acest articol vom descoperi împreună care sunt cele mai populare modele de chiuvete, atât pentru baie, cât și pentru bucătărie și care poate reprezenta alegerea ideală pentru casa ta.

Chiuvete: stiluri și forme

Chiuvetele sunt catalogate în funcție de tipul vasului, amplasarea acestuia și eventualele accesorii suplimentare de care fiecare model dispune.

  • Chiuveta cu montaj pe perete este una dintre cele mai comune opțiuni pentru baie. La fel cum sugerează și numele, acestea sunt stabilizate în perete, iar țevile și scurgerea sunt la vedere, asta dacă nu alegi să le acoperi cu o mască. Această opțiune poate include și montarea unei măști de chiuvetă cu spații de depozitare. Pentru acest model puteți opta atât pentru o chiuvetă de baie dreptunghiulară, cât și rotundă.
  • Chiuveta pe piedestal presupune o alegere ceva mai elegantă, deoarece țevile pentru alimentarea cu apă și cele pentru scurgere sunt ascunse de piedestalul din același material și model ca și vasul de chiuvetă.
  • Chiuveta pe blat presupune găurirea blatului din baie și așezarea vasului de chiuvetă la nivelul acestuia. Această opțiune este extrem de apreciată de designeri, însă limitează destul de mult folosirea blatului, dacă acesta este de mici dimensiuni. Acest model este disponibil pe piață într-o gamă largă de opțiuni, de la culori, forme și materiale dintre cele mai diverse, fiind o alegere ideală pentru băile decorate în stil modern.
  • Seturile de lavoare dublesunt alegerile de vis pentru cuplurile care dispun de o baie de dimensiuni mari și nu au timpul necesar de a-și aștepta rândul pentru a folosi baia dimineața. Cele mai populare opțiuni pentru aceste modele sunt chiuvetele cu montaj pe blat, care să permită așezarea produselor de igienă la îndemână pentru ambii utilizatori.

În ceea ce privește bucătăria, în ultimii ani s-au plasat în topul preferințelor modelele de chiuvete de bucătărie pătrate, printre care putem enumera:

  • Chiuveta “single bowl”, care reprezintă unul dintre modelele clasice, fără beneficii suplimentare, în afara spațiului destul de mare, care permite stocarea și spălarea mai multor vase sau a alimentelor.

  • Chiuveta cu bol dublu este alegerea ideală pentru o bucătărie în care se gătește zilnic și unde se prepară mâncăruri complexe, ce presupun utilizarea multor vase. Aceasta dispune de un perete despărțitor în mijlocul chiuvetei, iar de cele mai multe ori chiar și două robinete diferite. Astfel, poți folosi o parte a chiuvetei pentru clătirea vaselor, iar cealaltă parte pentru scurgerea lor, dacă spațiul alăturat nu este suficient. De asemenea, poți împărți treaba în bucătărie, unde spălarea vaselor se poate face într-o parte a chiuvetei, iar pregătirea alimentelor în cealaltă.
  • Chiuvetele de bucătărie integrate sunt alegerea de vis pentru cei care pun preț în principal pe elementul estetic și lasă funcționalitatea în plan secundar. Acestea sunt construite de cele mai multe ori din marmură sau granit, același material folosit pentru blatul de bucătărie, creând un aspect uniform și elegant.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close