Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Lămpi UV pentru eliminarea eficientă a germenilor în industria alimentară

Lămpi UV pentru eliminarea eficientă a germenilor în industria alimentară

Industria alimentară este una dintre cele mai strict reglementate din punct de vedere al condițiilor de curățenie și igienă care trebuie respectate.

Lămpi UV pentru eliminarea eficientă a germenilor în industria alimentară
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   12:59

Aceste măsuri sunt luate pentru a asigura un spațiu de lucru sigur pentru angajați, dar și pentru a reduce la minimum riscul de contaminare al produselor, în așa fel încât produsele realizate să fie de calitate și sigure pentru consum. Există multiple metode prin care se poate asigura un mediu steril și sigur, dintre care utilizarea sistemelor de sterilizare UV se dovedește a fi cea mai rapidă și eficientă. Oferta de lampi UV propusă de SPECTRA – PROFESSIONAL UV SOLUTIONS este foarte vastă pentru a propune cel puțin o variantă ideală pentru fiecare companie.

Eliminarea eficientă a germenilor cu ajutorul razelor UV-C

Razele UV-C fac parte din spectrul UV, având cea mai mare lungime de undă. Acest lucru îi oferă puterea de a absorbi rapid ADN-ul, ARN-ul și proteinele de care microorganismele dăunătoare au nevoie pentru a se înmulți. Un germene care nu se poate înmulți este considerat mort, eficiența acestor sisteme de dezinfecție fiind garantată. Virușii, bacteriile și mucegaiul sunt eliminate rapid, fără să mai fie nevoie de utilizarea unor substanțe chimice cu nivel ridicat de toxicitate.

Reducerea costurilor prin eliminarea substanțelor chimice

Implementarea unor sisteme UV de dezinfecție vine și cu avantaje semnificative de ordin financiar. Dacă pentru achiziționarea și utilizarea unor soluții chimice este nevoie de costuri impresionante, lămpile UV sunt foarte accesibile, simplu de utilizat și necesită mentenanță redusă. În plus, acestea nu prezintă limite în ceea ce privește aria de aplicabilitate, ceea ce înseamnă că sunt sigure și eficiente în orice mediu în care este necesară realizarea unei proceduri stricte de igienizare. În plus, se elimină complet riscul ca microorganismele periculoase să dezvolte rezistență în fața soluțiilor chimice utilizate, garantând eliminarea acestora în totalitate, indiferent de tip sau tulpină.

Un produs indispensabil pentru igiena si curățenia în industria alimentară

Alimentele de orice tip sunt predispuse contaminării, lucru extrem de dăunător pentru sănătatea consumatorului final. Utilizarea lămpilor UV este o modalitate eficientă prin care întreaga industrie alimentară să atingă rapid și sigur toate standardele de igienă impuse. O variantă foarte potrivită și versatilă este Lampă UV Heraeus GHO36T5VH/4P. Aceasta poate fi utilizată în raport cu majoritatea sistemelor UV și asigură o rezultate impresionante cu fiecare activare.

Totodată, sunt sigure spre a-și îndrepta acțiunea direct către produsul în cauză, fără să îl afecteze. Cu alte cuvinte, iradierea alimentelor ajută la combaterea tuturor germenilor prezenți și nu alterează proprietățile acestora. În acest mod, termenul de valabilitate este prelungit și calitatea finală a produsului este cu mult îmbunătățită, clasându-se peste cele similare care nu utilizează tehnologii inovatoare pentru dezinfecție.

Îmbunătățirea eficienței proceselor de sterilizare

Pentru ca o producție să funcționeze în parametrii optimi, sunt necesare măsuri eficiente și ușor aplicabile de dezinfecție, cum sunt lămpile UV care pot fi montate în orice punct al sălilor de lucru. Realizate preponderent din oțel, acestea garantează compatibilitate maximă cu toate echipamentele prezente în mediul de lucru. Așadar, un sistem UV poate fi valorificat atât în laboratoare de producție, cât și în depozite sau spații de transport, în așa fel încât toate suprafețele să fie perfect sterile pentru a adăposti alimente ce urmează a fi date spre consum. Iradierea se face ca ultim pas în procesul de curățenie și igienizare, garantând eliminarea tuturor microorganismelor care au rămas neafectate în urma procedurilor precedente. Tratarea cu raze UV se poate realiza și pe suprafata produselor, a elementelor de ambalare sau chiar a aerului pentru a asigura un mediu steril.

Calitatea și siguranța sunt principalele valori oferite de SPECTRA – PROFESSIONAL UV SOLUTIONS și se transferă tuturor afacerilor care aleg să implementeze aceste sisteme!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close